Carnagiu la Baldovineşti | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Carnagiu la Baldovineşti

Tragedie la câţiva kilometri de Brăila. Un autocar s-a răsturnat în localitatea Baldovineşti, bilanţul dezastrului fiind înfiorător.
Autocarul turcesc al firmei Ortadogu Turizm efectua o cursă Istanbul - Bucureşti - Chişinău, prin vama Galaţi. Ambii şoferi şi ghidul erau turci. Plecaseră marţi din Istanbul, dimineaţă, au făcut un popas la Bucureşti, unde au rămas 12 călători, iar la Brăila, la Lukoil, s-au schimbat şoferii. Iniţial, s-a spus că în autocar sunt 50 de persoane, s-a dovedit ulterior că erau 36 de pasageri şi doi şoferi, scăzându-se numărul celor care au coborât în capitală. La Baldovineşti, în curbă, şoferul turc, care conducea, potrivit martorilor, cu peste o sută de kilometri la oră, a pierdut controlul autocarului şi a scris astfel cea mai mare tragedie rutieră din istoria judeţului Brăila: 3 morţi, 22 de răniţi la UPU Brăila, 6 la UPU Galaţi, 7 răniţi uşor nespitalizaţi. Victimă colaterală: pompierul Gheorghe Stamate, 43 de ani, care a făcut accident vascular cerebral hemoragic, după ce a intervenit pentru salvarea răniţilor. El a fost dus, aseară, la Bucureşti, la Spitalul Bagdasar Arseni, Secţia Neurochirurgie.
Cu toţii, pasagerii, se întorceau din vacanţă. Între aceştia, 8 copii. Trei dintre ei, cu vârste de 6 ani- băieţel, 14 şi 15 ani, fraţi, băiat şi fată, au decedat. Ceilalţi 5, cu vârste între 4 şi 15 ani, sunt încă în spital. Practic, Brăila a cunoscut, ieri, momente de coşmar cum n-a mai trăit vreodată. În jurul orei 9.00, imediat ce la Serviciul Unic de Urgenţă 112 s-a anunţat producerea accidentului pe DE 87, la Baldovineşti, cu implicarea a 50 de oameni (din Ucraina, Moldova, România, Rusia), prefectul judeţului, Nicu Olteanu, la solicitarea inspectorului general al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila, a instituit Planul Roşu de Urgenţă.
Asta înseamnă că întreaga echipă de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean de Urgenţă, adică şase medici şi asistenţii lor, câte doi pentru fiecare doctor, în frunte cu dr. Mihaela Roadevin, şefa UPU, au descins la locul accidentului.

UPU Brăila, scene de coşmar

În UPU au fost chemaţi toţi ceilalţi medici de acasă, dar şi din secţiile spitalului. Serviciul de Ambulanţă Judeţean a trimis 10 salvări, toate cu medici, inclusiv cu echipaje SMURD, alte cinci ambulanţe au venit de la serviciul particular de ambulanţă, trei maşini de la SMURD Galaţi. Dr. Raed Arafat, ministrul secretar de stat, a anunţat alarma de gradul zero şi a susţinut că sunt pregătite trei elicoptere pentru intervenţie, inclusiv de la Constanţa, dacă va fi cazul.
"Am mai trăit un accident asemănător în urmă cu doi ani, când 18 copii ucraineni au fost implicaţi într-un accident rutier, dar parcă nu de o asemenea amploare. Am fost la faţa locului şi, chiar şi pentru mine, care am vechime în domeniul UPU, a fost o experienţă traumatizantă. Am primit vestea de Plan Roşu şi am intervenit ca atare, zeci de victime strigau după ajutor, stabilizai pe unul, interveneai la altul. Au fost câteva ceasuri de foc!", ne-a declarat dr. Mihaela Roadevin.
Tot de la locul accidentului, unde cadrele medicale, pompierii şi poliţiştii au făcut corp comun pentru salvarea celor 38 de oameni implicaţi în accident, dr. Florin Ştefan ne-a relatat: "Este ceva ce n-a mai văzut Brăila. Nici nu ştim câte victime sunt. Intervenim când la unul, când la altul, salvările roiesc, e o luptă contracronometru pentru salvarea vieţilor oamenilor. Ştim că ar fi trei morţi, dar victime...nu se ştie!", ne-a spus dr. Ştefan, între două curse pentru viaţă. A fost un moment scurt, aparent imperceptibil, în care cu toţii păreau sleiţi, copleşiţi de amploarea evenimentului. "Da, şi noi suntem terminaţi. Suntem uzi în spate, dar trebuie să funcţionăm, cine ştie câte ore de acum încolo...", a replicat dr. Ştefan. În UPU au început să curgă pacienţii. Toate serviciile de urgenţă s-au mobilizat, neurologii, chirurgii, ATI-iştii, traumatologii, radiologii...cu toţii au fost în Urgenţă în mai puţin de două minute de la instituirea Planului Roşu, asociat cu acel Cod Roşu meteo tocmai datorită pancartei afişate de îndată în Unitatea de Primire a Urgenţelor.
"Vai!!! Medic, EKG, moare, dom doctor...", erau doar câteva dintre cuvintele care răzbăteau de la Resuscitare. Afară, în faţa spitalului, veneau în valuri salvările: cu oameni pe targă, intubaţi, cu gulere cervicale, mame cu braţele sângerânde, strângându-şi astfel la piept copiii. Secţiile de medii, Ambulator şi Chirurgie, Traumatologie au fost evacuate de toţi ceilalţi pacienţi stabilizaţi, dar şi de rude, iar răniţii din autocar au fost preluaţi de medici şi asistenţi. La un moment dat, în Resuscitare erau trei pacienţi, cu toţii în stare critică, la Medii, alţi trei, pentru care erau solicitate aparatele mobile din secţii, iar alţi trei făceau ecograf, RMN, examen cu tomograful. Asistenţii de chirurgie coseau plăgi la braţe, picioare, faţă, ureche, piept... Mulţi, mulţi tăiaţi în cioburile geamurilor care s-au spart în timpul impactului. "Off, e bai mare. E testul cel mare!", a spus, între doi pacienţi dr. Mihail Iugulescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Şi ambulanţierii de la Galaţi au reacţionat imediat: "Am trimis tot ce am avut, e cea mai mare urgenţă de care am auzit în ultimii zece ani în zona noastră!", ne-a spus dr. Angel Trifan, şeful SMURD Galaţi.
"Întregul corp medical a reacţionat ca unul. A fost evacuat spitalul de ceilalţi pacienţi, toţi medicii brăileni sunt aici, chiar şi aceia care erau liberi au venit de îndată. Două paciente sunt în operaţie. Una este aproape gata, avea multe plăgi tăiate dorsale, pe spate, cu cioburi, pământ...Am stabilizat-o, o altă pacientă a intrat acum, tot cu politraumatism, sperăm să depăşim criza!", a mai spus dr. Iugulescu.

"Viorica. Vie" - Numele pacienţilor scris cu marker pe braţe

Pacienţii conştienţi, care ştiau cum se numesc, erau trimişi la spital cu numele scris pe braţ cu un marker. "Pentru a nu se confunda, pentru a-i identifica, fiindcă n-au acte, nu s-au scos bagajele din autocar", ne-a spus un angajat ISU. Viorica, una dintre pacientele stabilizate (foto) ne-a explicat că ea nu şi-a găsit hârtiile şi că le-a spus doctorilor cum o cheamă pentru a-i scrie numele pe braţ: "Am stat la rând şi mi-au scris numele. Erau mulţi care nici nu mai ştiau cum îi cheamă, le spuneam eu prenumele, fiindcă am apucat să-i mai cunosc pe drum. Erau mulţi şi care nu ştiau română şi trebuia să traducem". 22 de pacienţi, cu vârste între 4 şi 65 de ani, dintre care cinci copii, au trecut, în nici trei ore, prin UPU Brăila, iar 6 prin UPU Galaţi, inclusiv şoferii, care se aflau în afara oricărui pericol. 15 au rămas internaţi, opt la Corpul A, 7 la Corpul B. "Cei mai mulţi pacienţi au avut politraumatisme, fracturi membre, plăgi tăiate. Spre norocul nostru, nu am avut persoane cu traumatisme craniene majore şi n-a mai fost nevoie de intervenţia elicopterelor pentru transportarea lor la Bucureşti. N-am pierdut pe nimeni în spital. La un moment dat, se lucra cu 15, 16 pacienţi în acelaşi timp. Mulţi politraumatizaţi", a adăugat dr. Iugulescu.
Activitatea din spital a fost coordonată de dr. Iugulescu, care, la rându-i, intervenea chirurgical pentru salvarea oamenilor. CT-ul, RMN-ul şi ecografele au funcţionat la cote maxime. Toţi pacienţii au fost perfuzaţi, în funcţie de gravitatea leziunilor. Până şi aceia care n-aveau leziuni aveau branule pe braţ. În spital, au primit hrană caldă, supă, apă şi chiar schimburi, cei care au avut nevoie.

Morţii fără nume

La Morga, ieri dimineaţă, au ajuns mai mulţi morţi, aşa încât, la orele 12.00, tot nu se ştia câte sunt victime din accident. "Trei sau patru" - ni s-a spus - "dar nu avem acte pentru niciunul. E o persoană de nerecunoscut. Sigur sunt doi copii, de vreo 6 şi de 14 ani, dar şi o femeie adultă ... N-avem actele lor", declarau surse din Serviciul de Medicină Legală. Ulterior, Serviciul de Medicină Legală a reuşit să stabilească identitatea morţilor în urma accidentului de la Baldovineşti: trei copii, de 6, 14, respectiv 15 ani. Băieţelul de şase ani a fost scos ultimul de sub autocar. Mama sa era şi ea grav rănită şi a intrat în operaţie. Ceilalţi doi, un băiat de 14 şi o fată de 15, fuseseră trimişi de mamă în spate, să doarmă. Au murit dormind, trupurile lor s-au sfârtecat, amestecate cu celelalte...
De altfel, la faţa locului, zeci de trupuri se zvârcoleau, se tânguiau... Alţi pasageri stăteau ca nişte statui, încremeniţi, privind dezastrul. Peste vaitele generale, răsuna ascuţit bocetul mamei care şi-a pierdut ambii copii în accident: "Copilaşii mei, scoateţi-mi copilaşii, scoateţi copiii, eram în autocar....aaauuu. Mi-a ucis copiii, nu am văzut nimic, doi copii mari, sunt morţi. Ce să fac eu, Doamne! Vă rog, scoateţi-mi copilaşii. Offfff, ce mă fac eu fără copilaşi, cum să mă duc acasă.....cum să mă duc fără dânşii acasă, Doamneeee, i-am crescut şi au murit, cum mă duc acasăă......". Zeci de minute, trupurile celor doi adolescenţi morţi au zăcut pe marginea drumului, cu toţii fiind prinşi să-i salveze pe cei rămaşi în viaţă. Cumplit! - a fost cuvântul de ordine.

"Şoferul a scăpat, dar au murit copiii. Doamne, ce nenorocire!"

"Ne confruntăm cu un accident colectiv, se încearcă salvarea celor care sunt răniţi, sunt foarte multe victime. Am chemat şi Medicina Legală, dar acum medicii intervin pentru salvarea oamenilor. Autocarul, în condiţii de ploaie puternică, chiar torenţială, într-o curbă uşoară spre stânga nu a efectuat această manevră de schimbare a direcţiei de mers, a mers înainte, s-a răsturnat, în afara părţii carosabile. Cei doi şoferi sunt printre puţinii care nu au păţit absolut nimic, am stat de vorbă cu ei, sunt cetăţeni din mai multe state, cei mai mulţi din Republica Moldova", ne-a declarat cms. şef Bogdan Zotoi, şeful Poliţiei Rutiere Brăila.
Iniţial, nu se găsea unul dintre pasageri. Copilul de şase ani, descoperit mort după câteva zeci de minute în motorul de la autocar. Era de nerecunoscut. Puţinii oameni care mai aveau puterea să vorbească relatau, la unison, că şoferul avea viteză mare: "Din viteza aia i-a aruncat în plafon pe copii. Era imposibil să ajungem acasă cu viteza care o avea", plângea o femeie. O alta îşi făcea cruce şi spunea hohotind: "Nenorocitul de turc a băgat viteză. Nu s-a mai gândit la oameni. Păcat de copii. A luat-o pe de-a dreptul pe acolo, pe marginea şoselei, a fugit piatra aia, nu avea cum să nu se răstoarne. Şi viteză, şi ploaie, şoferul a scăpat, dar au murit copiii. Doamne, ce nenorocire!". Un bărbat ne-a povestit că şoferul turc, deşi odihnit, părea să conducă de plăcere cu viteză: "A zis ceva de genul să-i dăm gaz, adică să băgăm viteză. Noi i-am zis s-o lase mai moale, dar ori nu înţelegea, ori nu voia să înţeleagă!". Zeci de pacienţi au suferit fracturi la mâini şi picioare, plăgi tăiate. De la faţa locului, dr. Viorica Uscatu, directorul SAJ Brăila, ne-a relatat: "Sunt patru copii în stare foarte gravă, se pare că şi morţi, sunt şi zeci de pacienţi cu traumatisme uşoare, dar în şoc. Tot personalul nostru este aici".

Victime colaterale: pompier cu accident cerebral

Toate autorităţile au intervenit, de la ultimul pompier, până la prefect, şef al poliţiei, şef al ISU, şef al spitalului şi şef al Procuraturii. Pompierii au fost aceia care au contribuit decisiv la scoaterea răniţilor de sub autocar. Tot ISU a fost şi instituţia care a cerut Planul Roşu de Urgenţă.
"Având în vedere că în urma primelor evaluări numărul victimelor a depăşit cifra 10, a fost activat planul roşu de intervenţie la propunerea inspectorului şef al ISU, cu aprobarea prefectului", ne-a declarat col. Ştefan Stoian, purtător de cuvânt ISU "Dunărea". Ba chiar, la două ore după intervenţie, unui pompier i s-a făcut rău. "A spus că se simte rău şi rău şi l-am scos din obiectiv, l-am trimis la spital", ne-a declarat col. Ştefan Stoian.
Ajuns la spital, plutonierul adjutant Gheorghe Stamate, 43 de ani, a fost băgat direct în Resuscitare. A făcut accident cerebral vascular hemoragic şi a fost chemat elicopterul SMURD Bucureşti, starea lui fiind critică. "E în stare deosebit de gravă, probabil din cauza efortului şi a stresului. Va fi transferat la Spitalul Bagdasar din Bucureşti", ne-a declarat dr. Mihaela Roadevin, şef UPU Brăila. Abia spre orele 17.30, s-a decis transferul pompierului cu ambulanţa medicalizată complet la Bucureşti. "Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, vânt, ploaie, nor, elicopterul n-a putut ajunge, a făcut cale întoarsă", ne-a explicat as. Olguţa Crivăţ, director Îngrijiri Medicale SJU Brăila.
În timpul tragediei, inclusiv Serviciul de Ambulanţă şi ISU din Chişinău au sunat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi şi-au oferit serviciile pentru a-i ajuta pe răniţi. Nu a fost însă nevoie de forţe suplimentare, personalul din Brăila cu ajutorul colegilor de la Galaţi reuşind să facă faţă dezastrului.
Planul Roşu de Urgenţă a fost ridicat la ora 12.50, după ce toţi pasagerii au fost stabilizaţi.

Mărturii din infern: "Am zgâriat pământul şi am ieşit pe geam. Am mers de-a buşilea printre trupurile celorlalţi"

Atinşi de îngeri. Asta s-ar putea crede despre cei şapte ocupanţi ai autocarului răsturnat ieri, care au scăpat cu răni minore sau chiar fără nicio zgârietură, în tot acel iad de după impactul devastator. Toţi au fost aduşi la spital pentru o minimă examinare medicală, apoi au fost cazaţi în internatul liceului "Edmond Nicolau", din Bariera Călăraşilor. "Vor rămâne aici cât va fi necesar, până va veni un autocar care să îi preia pentru a-i duce acasă. Ar putea sta şi mai mult, dacă va fi nevoie de ei pe parcursul anchetei derulate pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs accidentul", ne-a declarat prefectul Lucian Olteanu. Acesta s-a aflat la liceul "Edmond Nicolau", ieri după amiază, pentru a vedea personal condiţiile de cazare oferite supravieţuitorilor terifiantului accident de la Baldovineşti.
Cei şapte pasageri au fost găzduiţi în dormitoarele pregătite pentru elevi. Imediat după ce au ajuns, la cantina liceului li s-a oferit un ceai cald şi o gustare, apoi li s-a pregătit o masă caldă. Ei au avut posibilitatea să facă şi un duş şi să îşi schimbe hainele. Încă terifiaţi de grozăvia prin care au trecut, pasagerii aşteptau cu nerăbdare clipa când vor putea să plece acasă. "Am vrea să plecăm cât mai repede!", ne-a spus Taisia Mereneanu, o femeie de 37 de ani, care avea o lovitură la picior şi şchiopăta puţin. Despre accidentul în sine nu ştie mare lucru, fiindcă în clipele dinaintea impactului se îngâna cu somnul. "Adormisem puţin şi dintr-o dată am auzit un vuiet ca de frână şi lumea din autocar care începuse să răcnească "Văleu, ne prăvălim, ne prăvălim!" Eu am sărit din somn şi am apucat să mă prind de o bară, înainte să cadă autobuzul. Mai multe nici nu pot să spun. Nici nu mai ştiu cum am ieşit afară", ne-a spus Taisia, care s-a urcat în "autocarul morţii", pentru a se întoarce în oraşul natal, Străşeni. Fusese la Istanbul să rezolve nişte probleme personale. O altă tânără, Beatice Angheluş, 22 de ani, fusese la muncă în Turcia, iar acum se întorcea acasă, la Chişinău. Ea s-a aflat chiar în faţa autocarului, pe primul scaun de lângă şofer, însă nu ştie foarte exact cum s-a ajuns la accident. "Eu nu mă uitam la şofer când s-a întâmplat, nu am de unde să ştiu de ce a ajuns să se prăvălească autocarul. Ştiu doar că a început să mişte aşa, într-o parte şi în alta, apoi a căzut. Eu am ieşit printre primii afară şi am mai ajutat câteva femei să iasă", ne-a povestit tânăra.

"Aveam 130 kilometri la oră! Deodată, am auzit un vai general şi am văzut negru în faţa ochilor"

Din mărturiile altor pasageri reiese că nenorocirea s-a întâmplat din cauza vitezei excesiv de mari cu care rula şoferul turc. Acesta a preluat volanul de la colegul său cu doar câţiva kilometri înainte de
locul unde s-a petrecut tragedia. Astfel, după cum ne-a povestit Aftenia, o pasageră de 52 de ani, autocarul a făcut popas la benzinăria "Lukoil" de pe şoseaua de centură a Brăilei. În momentul când s-a urcat la volan, şoferul care până atunci se odihnise ar fi dat de înţeles că nu are de gând să piardă prea mult timp pe şosea până la următoarea destinaţie. "Citeam rugăciuni. Mă aflam în faţă, aproape de şoferi. Cel cu bluză albă a urcat la volan de la Lukoil, unde am făcut popas, dormise până atunci. A zis: Gaz! Adică să mergem repede. Avea viteză mare, cred că peste 130 la oră. Deodată, am auzit un vai general şi am văzut negru în faţa ochilor. Nu ştiu cum am ieşit, m-am târât, am zgâriat pământul şi am ieşit pe geam, am făcut groapă în dreptul geamului, am mers de-a buşilea printre trupurile celorlalţi. Era un băiat care ajunsese din spate lângă mine, avea costele ieşite afară, iar o femeie era moartă cu maţele pe-afară săraca... Era un strigăt şi-un bocet şi-n cer şi-n pământ, am mers de-a buşilea printre oameni până am ajuns lângă un gard şi m-am agăţat de el. Acolo am rămas până când au venit doctorii, nu vedeam decât corpuri de oameni zbătându-se şi nu ştiam ce se întâmplă".
Un alt pasager, Igor, 32 de ani: "Şoferul avea viteză. Viteză mare. A fost fracţiune de secundă şi ne-am răsturnat, nici nu mi-am dat seama când m-am trezit cu toţi oamenii din spate pe mine. Era strigăt de durere din toate părţile. Am ieşit printr-un geam şi am tras-o şi pe soţia mea afară. Mă uitam ca trăsnit la tot ce se întâmpla şi nu puteam reacţiona, era ca într-un film de groază. M-am tăiat doar la mână în geamul acela, în rest sunt bine. Vai şi amar de aceia cărora le-au murit copiii. Au fost doi copii în spate, de 14 şi 15 ani, fraţi, care au murit striviţi, nici nu se mai înţelegea ce este acolo, nici nu ne-am găsit actele...".
Pentru pasageri, a contat foarte mult poziţia în care se aflau în autocar. Cei de pe locurile din faţă au avut cele mai mari şanse de supravieţuire. Viorica, 31 de ani: "Eu am avut noroc că eram mai în faţă. Este pentru a doua oară când merg cu firma asta, cu Ortadogu Turizm din Turcia. La dus, spre Istanbul, tot cu ei am mers. Mergeau cu viteză. Şoferul, ăla cu bluză albă, se odihnise, am trecut prin ucureşti şi am lăsat o parte din călători, iar la Lukoil am făcut popas. Ăsta a urcat la volan şi a călcat-o! Mai grav au fost cei din spate. Au venit toţi peste noi. Şi bagajele după ei, de asemenea! Eu am ieşit târându-mă pe geam. Mi-am făcut loc printre corpurile celorlalţi. Eram claie peste grămadă. În spatele meu era o mămică cu un copil de vreo 4 ani. Mereu s-a jucat copilul acela şi a vorbit pe drum, aşa vesel şi frumos era. Era ţeapăn când am ieşit din maşină, mama lui striga disperată la el, nici nu ştiu dacă a murit sau nu, dar chipul lui, pe care l-am văzut în timp ce ieşeam...Doamne, n-o să-l uit niciodată!". O altă victimă, uşor rănită, o româncă de 48 de ani, a confirmat faptul că şoferii turci au condus permanent cu viteză: "Nu ştiu ce aveau! Şi nici nu ne înţelegeau să o lase mai încet. Deodată s-a produs, n-a pus nicio frână, s-a dus direct în afara şoselei şi ne-am răsturnat. Am scăpat cu zile, dar...ce tragedie acolo pentru femeile acelea care şi-au pierdut copiii, aud şi acum plânsul uneia dintre mame".

Şoferul turc, dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă

Parchetul General a comunicat că în această cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. Şoferul turc se numeşte Sevinc Cemil şi are numai 27 de ani. Era angajat de scurt timp, câteva luni, la Ortadogu Turizm. El a scăpat fără nicio zgârietură, fiind transportat, iniţial, la Galaţi, la Neurochirurgie, acuzând dureri de cap. Poliţiştii brăileni l-au cerut, însă, la Brăila, pentru audieri. În cursul zilei de azi, cel mai probabil, cu translator, turcul va fi şi audiat. Lui i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Din primele cercetări, rezultă că n-ar fi băut alcool, însă era trezit din somn de circa 10 minute şi era pornit să ajungă repede la Chişinău. Ancheta primară mai scoate la iveală faptul că el gonea cu peste o sută de kilometri la oră, în localitate, iar viteza şi lipsa de reacţie în condiţii de carosabil umed, chiar ploaie, au făcut ca autocarul să derapeze pe fondul fenomenului de acvaplanare şi să prindă o porţiune de pământ ud, după care s-a răsturnat, intrând în derapaj şi balans.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro