Mergi la conţinutul principal

Caravana Wingate a continuat în Brăila

* este vorba despre platforma femeilor de succes din antreprenoriatul românesc, dedicată formării continue, networkingului și dezvoltării durabile * la eveniment a fost prezent primarul Marian Dragomir

 

La a șasea sa oprire, Brăila, caravana Wingate și-a asumat, pe lângă întărirea comunității de business prin diseminarea unor valori fundamentale și implementarea instrumentelor sale specifice pentru o educație continuă, delicata misiune de a crea o punte între mediul de afaceri și instituțiile publice locale.

O astfel de colaborare la nivelul autorităților, poate oferi soluții nu numai în cuantum de profit direct, dar și în rezolvarea deficitului de forță de muncă, calificarea angajaților, precum și infrastructură, debirocratizare și digitalizare. Wingate este prin excelență platforma femeilor de succes din antreprenoriatul românesc, dedicată formării continue, networkingului și dezvoltării durabile și ceea ce ne dă cu adevărat forță, în lungul nostru pelerinaj prin România și Republica Moldova.

 

O administrație locală, neașteptat de deschisă unui dialog profund

„Felicit CONAF Brăila pentru ideea acestei întâlniri la care Primăria Municipiului Brăila a identificat parteneri pentru proiecte viitoare. A fost o întâlnire în care accentul a fost pus pe discuții libere, schimb de experiență cu alte structuri similare și studii de caz care vor conduce la o colaborare mai eficientă între mediul de afaceri și administrație”, a concluzionat Viorel Marian Dragomir, primarul Brăilei.

Agricultură, servicii, producție  industrială, construcții, înfrumusețare, presă, industrie alimentară, horeca, au fost domeniile în care activează cele câteva zeci de antreprenori din  Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău și București.

Evenimentul a fost  organizat de către Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA) cu sprijinul CONAF, sucursala Brăila.

„Sunt încântată că atât de mulți antreprenori din zona de sud est a României  au răspuns afirmativ invitației noastre și că am adunat laolaltă reprezentanți ai mediului de business și ai autorităților locale, CONAF alături de echipa Wingate, având un rol de liant între aceștia. Evenimentul de networking de la Brăila este primul de acest fel dintr-un șir, sper eu cât mai lung, de evenimente și proiecte pe care să le dezvoltăm împreună cu autoritățile locale. Apreciem în mod deosebit deschiderea tuturor partenerilor noștri de dialog”, a declarat Daniela Cireașă, președinta CONAF Brăila.

Reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, reprezentanți ai Inspectoratului județean de construcții, împreună cu Primăria Municipiului Brăila s-au alăturat demersurilor Wingate, pentru stabilirea unui cadru de business la nivel european.

Cristina Chiriac, președinta ANAA, în calitatea sa de mentor și amfitrion al evenimentului a deschis seara, punctând importanța unei comunități solide, în continuă expansiune: „Brăila este un oraș drag mie, poate mai mult ca altele. De el mă leagă amintiri personale și parfumul tinereții. Sper să îl regăsesc într-o metropolă modernă, occidentală, deschisă spre nou. Trăim vremuri complicate și ceea ce ne ține uniți este comunitatea în valori și interese, dar mai ales înțelegerea faptului că este datoria fiecăruia de a întoarce succesul nostru în viața celor lângă care am crescut, am învățat, am trăit. Cetatea, democrația însăși, are nevoie de fiecare dintre noi iar dacă ați învățat până acum ce este profitul, haideți să învățăm împreună cum să facem viața celorlalți mai bună, mai plină, mai frumoasă.

Partenerii proiectului sunt: SKC-Consulting (Ungaria) partener principal, Serbian Venture Network (Serbia), Women Business Angels (Ungaria), Kvinner i Business (Norvegia) și Asociația Națională a Antreprenorilor din România, care acoperă și Republica Moldova. Proiectul „Wingate” este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE și Norvegia pentru cooperare regională.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro