Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Capace de canalizare furate chiar de angajatii regiei "Apa"

Problema canalizarilor fara capac a prins radacini atit de adinci in Braila incit nimeni nu mai spera ca se va rezolva vreodata. Si asta cu atit mai mult cu cit e posibil ca exact cei care ar trebui sa ia masuri, sa fie vinovati de disparitia obiectelor metalice care se vind ca fier vechi pentru citeva zeci de lei! Impresia generala este ca hotii sint concetateni cu tenul mai inchis la culoare care actioneaza de regula noaptea, cu ajutorul carutelor trase de cai. Iata, insa, ca locatarii strazii Gratiei lanseaza o ipoteza socanta: capacele sint furate, ziua in amiaza mare, chiar de angajati ai Regiei Autonome "Apa", care le sparg cu barosul si string resturile intr-o remorca, sub pretextul ca vor fi inlocuite cu "eurocapace". Acum doua saptamini, trei capace din fonta au avut aceasta soarta. Unul dintre ele acoperea un sifon stradal, in fata portii de pe Str. Gratiei, nr. 27. Spiru Ionescu, locatarul acestei adrese, ne-a povestit: "Chiar in ziua de Sf. Gheorghe, pe la ora unu dupa amiaza, au aparut unii cu o masina si au inceput sa scoata capacele si sa le sparga cu barosul, desi erau foarte bune, din fonta masiva. Aruncau resturile intr-o remorca si notau pe o lista ca ar fi gasit aici "capace lipsa". I-am luat la intrebari, de ce fac chestia asta, dar mi-au zis sa stau linistit, ca Primaria ar fi primit nu stiu ce fonduri si o sa puna in schimb nu stiu ce eurocapace. Mi-am dat seama ca e ceva in neregula si le-am cerut sa imi dea un numar de telefon, sa vorbesc cu seful lor, dar mi-au zis ca n-au voie si s-au grabit sa plece". Potrivit lui Spiru Ionescu, cei care au sustras capacele erau imbracati in salopete inscriptionate cu RA "Apa", motiv pentru care mai multi locatari ai strazii au incercat sa sesizeze conducerea regiei despre acest aspect. Fara nici un rezultat, insa. Nici pina in ziua de azi respectivele guri de canalizare nu au fost acoperite cu altceva. "Sint o multime de copii pe strada noastra care se joaca cu mingea sau se plimba cu bicicleta, cu rolele, iar un sifon ca asta are peste 2,5 metri adincime. Ce s-ar intimpla daca ar cadea un copil inauntru, cine ar raspunde pentru asa o nenorocire?", se intreaba Spiru.
Mihail Chirita, directorul RA "Apa", ne-a declarat ca a luat nota de sesizarea locatarilor strazii Gratiei si ca a dat dispozitie ca toate capacele lipsa din zona sa fie inlocuite. Chirita si-a exprimat dubiile, insa, cu privire la posibilitatea ca angajati ai regiei sa se dedea la astfel de furturi in plina zi. "Imi vine greu sa cred asa ceva si, oricum, e foarte greu de descoperit autorii. Indemn cetatenii Brailei ca, in momentul cind observa astfel de lucruri, sa sune imediat la dispeceratul regiei, la numarul 69.29.81, ca sa putem interveni imediat. Altfel nu avem cum sa luam masuri!", ne-a spus directorul Chirita.

Santier neingradit transformat in groapa de gunoi

Un alt locatar al strazii Gratiei, Dragos Ispas, ne-a sesizat faptul ca un punct de lucru la canalul colector a devenit o adevarata halda de aruncat gunoaie, fiindca nu a fost ingradit corespunzator. "Daca s-ar fi delimitat santierul, cum ar fi fost normal, nu mai venea lumea sa-si arunce deseurile aici. Am ridicat problema asta la Primarie de un an de zile, dar nici pina acum nu s-a facut nimic. Din contra, gunoaiele s-au inmultit si o sa ne sufocam aici de mirosuri, cind o veni vara", ni s-a plins Ispas.
Referitor la acest aspect, directorul Mihail Chirita ne-a dat asigurari ca va verifica daca respectivul teren viran mai poate fi considerat punct de lucru sau santierul a fost deja finalizat. "Oricum, nu cred ca acolo problema tine de faptul ca nu s-a pus un gard, ci de gradul de civilizatie al locatarilor din zona care au aruncat gunoaiele pe spatiul respectiv!", a pus Chirita punctul pe i.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii