Mergi la conţinutul principal

Candidat eliminat la a doua probă la BAC!

* este vorba despre un candidat care a încercat să copieze la Matematică  * absolvenții mai au un singur hop de trecut, astăzi fiind programată proba la alegere a profilului și specializării

 

Tinerii brăileni au susținut ieri cea de-a doua probă scrisă din cadrul primei sesiuni a examenului național de Bacalaureat. Este vorba despre proba obligatorie a profilului, unde absolvenții de matematică-informatică, științe ale naturii, precum și cei de la liceele tehnologice și profilul pedagogic au dat examenul la Matematică, în timp ce absolvenții de filologie, științe sociale, licee sportive și de artă au susținut proba la Istorie.

În cadrul testării de ieri s-a înregistrat și prima tentativă de fraudă a unui absolvent ce susținea proba la Matematică. Așa cum ne-au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, acesta a fost eliminat din examen. Trebuie precizat că la proba de ieri au fost prezenți 1.493 candidați, iar 21 au fost absenți.

Legat de subiecte, acestea au fost accesibile atât la matematică, cât și la istorie.

“Chiar ne-a dat ușor la matematică, la M2. Adică eu am lucrat variante mult mai grele și de aceea zic că mi s-a părut ușor. Dar și din ce am vorbit cu colegi de la alte profiluri ziceau că au fost accesibile subiectele. Mai am Logica și am scăpat”, ne-a zis Radu V. “Mi s-a părut destul de ok subiectul la Istorie. Și la subiectul III, la eseu, aveai ce scrie, dar și primele două subiecte au fost ok. Până acum BAC-ul chiar mi s-a părut ușor. Bine, m-am și pregătit foarte mult”, ne-a spus și Cristina D.

 

O singură probă a mai rămas

Pentru elevii care nu susțin și proba la limba maternă examenul de Bacalaureat mai are o singură probă. Este vorba despre proba la alegere a profilului și specializării, care se desfășoară astăzi, iar în funcție de profilul la care studiază elevii au putut alege între disciplinele Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică.

După încheierea probelor scrise, absolvenții de liceu vor trebui să aștepte până luni, 27 iunie, pentru a aflat ce note au primit. Tot atunci aceștia vor putea depune contestații, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Ulterior, după soluționarea contestațiilor, rezultatelor finale se vor  publica pe 1 iulie.

În total, la probele scrise ale examenului de Bacalaureat s-au înscris 1.593 candidați din Brăila, 1.427 din promoția curentă (2022) și 166 din promoțiile anterioare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro