Candidaţii lipsă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Candidaţii lipsă

O categorie joasă, în care clasa politică românească s-a băgat singură şi din care nu mai crede aproape nimeni că va mai ieşi prea curând. Este abia al doilea euroscrutin pentru români, dar cu nimic diferit faţă de alegerile "normale" desfăşurate în ultimii vreo 20 de ani. Şi totuşi, un singur lucru lipseşte: "paraşutaţii" de la "Centru", candidaţii impuşi de la Capitală să reprezinte interesele unei comunităţi din care nu fac parte. Dar, culmea, cred că la aceste alegeri am fi avut cea mai mare nevoie de nişte candidaţi "paraşutaţi". Nu m-ar fi deranjat absolut deloc să am de ales între un candidat "exilat" de partidul lui de undeva din Germania sau de unul impus alegătorilor români de şefii unui partid din Suedia. Cum la fel nu m-ar fi deranjat prea tare să nu avem niciun candidat român şi să ajung la urne cu marea dilemă: să pun ştampila pe candidatul ăsta din Anglia sau pe celălalt, din Norvegia? Sau poate o fi mai bun ăsta din Austria ori cel din Olanda?

Nu ştiu cât de bine ne-ar fi reprezentat interesele nişte europarlamentari nemţi, scandinavi sau britanici, dar ne-am lămurit cu toţii de ce sunt în stare aleşii români de toate felurile şi de la toate nivelele. Sincer, nu cred că interesele românilor ar fi mai prost reprezentate de un austriac sau de un finlandez. Ba s-ar putea chiar să o facă mult mai bine, dintr-un spirit total străin alesului român: respectul pentru cei care l-au votat. Chiar este pentru prima oară când regret că pe listele electorale nu există "paraşutaţi".

Dată fiind însă situaţia, rezolvarea ar fi putut fi alta. Într-o ţară ipotetică, ideală, în care cetăţenii sunt cu adevărat sătui de politica autohtonă, o prezenţă la vot zero ar fi reprezentat revoluţia perfectă şi protestul suprem. Singurul pericol care ar exista ar fi să se aleagă politicienii între ei, să se trimită unul pe altul în forurile legislative şi să-şi reprezinte doar propriile interese. Ceea ce, într-o ţară cât se poate de reală, dar deloc ideală, numită România, se întâmplă deja de ani buni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro