Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Canalizarea ucigasa

Un barbat de 47 de ani a murit in chinuri groaznice, simbata seara, intr-un accident stupid produs pe Sos. Rm. Sarat, din cauza unei canalizari descoperite: a nimerit cu bicicleta intr-o groapa si a fost proiectat peste ghidon, cazind direct in canalul fara capac, inecindu-se cu apa si namol.
Surse din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului ne-au precizat ca, in jurul orei 19.00, Gheorghe C., 39 ani, a anuntat la dispecerat ca a descoperit cadavrul unui barbat, intr-o canalizare de pe Sos. Rm. Sarat, in zona Oborului de cereale. Echipa de judiciaristi si medicul legist au ajuns la locul macabrului eveniment, iar trupul inert al necunoscutului a fost scos la suprafata de pompierii militari. Comisarul Sorin Leitoiu, seful Serviciului de Investigatii Criminale, ne-a precizat ca victima -Tudorel C., 47 ani, din Cazasu - circula cu bicicleta si, in momentul in care aceasta s-a oprit cu roata din fata intr-o groapa din sosea, barbatul a fost aruncat in canalizare, autopsia concluzionind faptul ca a murit asfixiat cu apa si noroi.
Amintim ca problema capacelor de canalizare, sau mai bine zis lipsa lor, a fost un subiect abordat de mai multe ori atit in mass-media, cit si in cadrul sedintelor de CLM, consilierii municipali solicitind in nenumarate rinduri o rezolvare a acestei probleme. Raspunsul conducerii Primariei a fost de fiecare data "capacele se fura mai repede decit le putem noi inlocui". Intrebat ieri cum va aborda Primaria aceasta problema acum, dupa ce o astfel de canalizare ramasa fara capac a facut deja o victima, primarul Constantin Cibu ne-a raspuns: "Dupa cum stiti, exista bande foarte bine organizate care se ocupa cu furtul acestor capace. Am dat dispozitii la toate societatile care se ocupa cu colectionarea fierului vechi sa anunte daca cineva vine cu vreo farimita de capac, pentru ca daca venim si le gasim la ei, ii lasam fara licenta. Dupa ce am ridicat licenta citorva firme se pare ca societatile brailene si-au invatat lectia, ca nu s-au mai gasit capace. Insa se pare ca acum baietii le valorifica in alta parte. Noi am tot inlocuit capacele, am pus si din astea noi, cu balama si suruburi, insa au reusit sa le fure si pe acestea. Problema este intr-adevar foarte grava si regretam nespus ca s-a intimplat asa ceva". Acesta a mai adaugat ca daca autoritatile ar primi sprijin si din partea cetatenilor, care sa anunte atunci cind vad indivizi furind capacele, lucrurile poate nu ar mai sta in acest mod: "Anul trecut am cheltuit 2 miliarde ROL pe capace si toti banii s-au dus degeaba. Anul acesta alocam iar bani si iarasi va fi degeaba, ca tot le fura. Le cerem cetatenilor sa ne ajute si sa ne anunte cind se intimpla asa ceva, altfel nu putem stapini fenomenul".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii