Mergi la conţinutul principal

Campanie electorală cu neamuri proaste

Cum o fi să nu vrei să înţelegi că tu, om politic trimis în judecată ori de-a dreptul condamnat, nu ai cum să te visezi premier? Cum o fi să nu vrei să pricepi că, într-adevăr, chiar nu ai cum să te cocoţi în fruntea unui guvern? Că dincolo de orice lege care îţi permite să ocupi o asemenea funcţie – lege proastă, dată tot de tine -, bunul simţ ar trebui să te oprească de la a avea astfel de pretenţii.

Cum o fi să crezi că tu eşti salvarea acestei naţii, când tu eşti acuzat că ai încălcat legea şi o instanţă te judecă deja pentru asta? Şi aşa ocupi o funcţie din care, în mod normal, ar fi trebuit să fii suspendat. Sau să fii deja condamnat la 2 ani de închisoare şi doar din mila judecătorilor să fii liber şi nu în puşcărie? Adică din tot partidul ăla cu care te lauzi, chiar să nu existe nimeni care să nu aibă de-a face cu justiţia şi care să fie şi suficient de capabil încât să conducă un guvern? Chiar condamnatul să fi rămas singurul om din partid ori din ţară care să fie în măsură să stea în fruntea guvernului? Chiar atât de mult să ne fi pierdut simţul realităţii şi al măsurii?

Dar cum o fi ca, din postura de condamnat definitiv, să ameninţi cu puşcăria un guvern în funcţie, doar pe principiul „să ajung eu la putere şi vedeţi voi după aia!”? Cum poţi să ai o asemenea minte şi un asemenea tupeu? Dacă ai ceva de reproşat unui guvernant, fă-i acum o plângere penală şi rezolvă problema. Nu te opreşte nimeni. De ce să crezi că, dacă ajungi tu la putere, poţi face justiţie după cum vrea muşchiul tău de infractor? Devii automat şef peste justiţie? Devii stăpân peste tot? Devii un dictator? Te crezi prin vreo ţară în care unde numai pentru faptul că cineva nu e cu tine trebuie băgat neapărat la puşcărie? Asta să înţeleg că ne aşteaptă? Parcă nici Năstase, în vremurile lui de glorie, nu avea o asemenea aroganţă. Îţi doreşti să transformi România într-o asemenea ţară? Sau doar eşti un infractor cu tupeu, un neam prost al politicii, care în mod normal n-ai avea ce să mai căuţi în viaţa publică?

Chiar vrei să vorbim despre guvernări proaste? Să vedem oare cine din cei care ne-au condus în ultimii 26 de ani merită să facă mai multă puşcărie pentru o guvernare proastă şi pentru minciunile pe care ni le-au debitat la fiecare campanie electorală?

De ce nu vorbeşti despre programe, despre proiecte concrete, despre ce va face partidul tău în privinţa unor lucruri pe care consideri că actualii nu le-au făcut la fel de bine? Dar chiar nu-ţi dai seama că, din postura de acuzat ori din cea de infractor dovedit, este chiar penibil să ameninţi cu puşcăria şi să dai lecţii despre dreptate şi moralitate? Nu de alta, dar o să se creadă altceva: că sunteţi de-a dreptul disperaţi că nu vă ies nici de data asta planurile. Sunteţi?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro