Skip to main content

Campanie de popularizare a fondurilor structurale

Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Braila declanseaza, astazi, o campanie de popularizare a fondurilor structurale oferite Romaniei de catre Uniunea Europeana in scopul dezvoltarii mediului rural si imbunatatirii vietii in sate.
Prima comuna in care vor ajunge inginerii consultanti ai oficiului este Movila Miresii, unde intilnirea cu satenii, agentii economici si oficialitatile locale incepe la ora 10.00. Pentru miercuri, 12 septembrie, sint programate comunele Galbenu - ora 10.30; Visani - 12.30 si Jirlau - 14.00. Intilnirile sint organizate cu sprijinul Centrelor Locale de Consultanta Agricola si Primariilor. Principalele subiecte ce vor fi aduse in discutie vizeaza modul de atragere a finantarilor europene prin fondurile structurale, prin cele trei masuri ce intereseaza zona noastra, formarea si dezvoltarea grupurilor de producatori in sectorul legume - fructe si subventiile acordate sub forma de bonuri valorice conform Ordinului nr. 687/2007.
In calitate de invitat la intilnirile cu fermierii organizate de OJCA va participa si Steluta Dutu, din partea Asociatiei Producatorilor Agricoli APA Braila.
Reamintim ca in anul 2007 pot fi depuse proiecte pe patru masuri ale Planului National de Dezvoltare Rurala - PNDR. Cele patru masuri vizeaza sprijinul pentru zonele montane (defavorizate), managementul resurselor naturale in agricultura si silvicultura, masura de renovare si dezvoltare a satelor si modernizarea exploatatiilor agricole. Aceste masuri beneficiaza in urmatorii sapte ani de peste 4,6 miliarde de euro, numai pentru 2007 fondurile alocate dezvoltarii rurale depasind 741 milioane de euro.
Ghidul solicitantului, pentru fiecare masura in parte, va fi lansat la mijlocul lunii octombrie, dupa discutiile programate cu reprezentantii CE la Bucuresti, la inceputul lunii octombrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu