Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Camera matrimoniala pentru detinuti

Desi sint privati de libertate, detinutii din Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila au parte, din cind in cind, si de momente de relaxare. Incepind cu sfirsitul lunii februarie, in incinta institutiei a fost amenajata o camera matrimoniala, dotata cu mobilier, televizor si baie cu dus, unde detinutii isi pot petrece citeva ore cu sotiile sau concubinele intr-un cadru intim. Dreptul de a folosi camera se stabileste in functie de conduita si comportamentul fiecarui detinut in parte, ei avind dreptul la intimitate intre 2 si 48 de ore. Cei care decid sa se casatoreasca in Penitenciar sint privilegiati, ei avind dreptul de a folosi camera 48 de ore.
Seful Serviciului de Interventie Psihosociala, inspector principal Paul Purcaroiu, ne-a declarat ca aceasta camera a fost folosita deja de catre doua cupluri care s-au casatorit in inchisoare, precum si de ceilalti care au obtinut aprobare de a petrece citeva ore intime cu sotia sau concubina.
Se pare ca aceste momente intime petrecute cu familia i-a facut pe cei inchisi sa devina mai linistiti si mai intelegatori unii cu ceilalti.
"Din punct de vedere fizic, psihic, precum si al relatiilor de intercomunicare cu detinutii si familiile acestora, s-a vazut o schimbare in bine. De asemenea, este si un cadru mai intim in care detinutii pot lua legatura cu familia. Camera este pusa la dispozitie pe toata perioada lunii, atit timp cit au dreptul legal de a o folosi", a precizat inspectorul sef principal Paul Purcaroiu.
In conformitate cu legea, detinutii trebuie sa faca o cerere pentru a obtine dreptul de intilnire intima cu familia. Cind cererea este aprobata de comisia de la nivelul Penitenciarului, cei aflati in inchisoare isi pot anunta sotia care se va prezenta la "intilnire" la data programata.
Seful Serviciului de Interventie Psihosociala a mai spus ca detinutii isi pot cistiga acest drept si in functie de comportamentul pe care il au pe perioada detentiei.
"Avind o conduita normala, adica sa iasa la munca, sa desfasoare activitati pe linie social-culturala, pot beneficia de unele drepturi pe care le au in conformitate cu legea", a spus inspectorul sef principal Paul Purcaroiu.
Mentionam ca, ultima data, detinutii au folosit camera matrimoniala, ieri, cu citeva minute inainte de aparitia ziaristilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii