Caisele, un remediu dulce de vara | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Caisele, un remediu dulce de vara

Prin aroma pe care o au, caisele ne duc cu gandul la un desert natural si racoritor intr-o zi torida de vara. Insa, nu toti cunosc adevaratele efecte terapeutice pe care acestea le au asupra organismului. Pe cat sunt de dulci si aromate, pe atat sunt de bogate in vitamine si minerale, ajutandu-ne sa ne mentinem in forma.

Daca in trecut chinezii foloseau caisele ca tratament de infrumusetare sau de prelungire a vietii, astazi s-au gasit si numeroase alte intrebuintari terapeutice care au, de cele mai multe ori, rezultate miraculoase. Fiind o sursa abundenta de vitamina A, C, B si beta-caroten, caisele imbunatatesc vederea si ajuta la regenerarea tesuturilor si a nervilor. Prin aportul ridicat de fier, aceste fructe sunt recomandate in cazurile severe de anemie, fiind folosite atat pentru intarirea dintilor, cat si a sitemului osos. Ca un adevarat izvor de vitamine, caisele ajuta la tonifierea ficatului, stomacului si a inimii, contribuind la refacerea unor tesuturi importante ale acestor organe. Luptand impotriva infectiilor sau bacteriilor, caisele au efecte laxative datorita continutului lor de celuloza si pectina. Aceste fructe dispun de amigdalina, binecunoscuta vitamina B17, care joaca un rol important in lupta cu diverse boli incurabile, precum cancerul. 

Pentru o reusita in cazul tratarii anumitor afectiuni, este necesara o cura cu caise. Aceasta are un efect revitalizant si curativ, dar reprezinta si o etapa importanta in dietele de slabit. In cazul adoptarii unei asemenea cure, fructele trebuie consumate cu aproximativ o ora inainte de masa sau chiar intre mese pentru ca acestea sa fie usor asimilate.

Beneficii multiple
Caisele sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le ofera cu fiecare folosire a lor in alimentatia noastra. O adevarata cura cu aceste fructe ajuta la tratarea mai multor afectiuni, astfel:

elimina toxinele din organism; controleaza digestia; inlatura constipatia; lupta impotriva infectiilor; combat astenia si starile depresive; stopeaza pierderile de memorie datorita continutului ridicat de fosfor; trateaza insomnia; influenteaza cresterea cantitatii de hemoglobina. 
In cazul in care aveti un stomac sensibil, curatati coaja caisei inainte de consumare. Este indicat ca femeile insarcinate sau cele care iau anticonceptionale sa urmeze o cura cu caise pentru echilibrarea nivelului de provitamina A.

Cititi mai departe pe farmaciata.ro. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro