Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cadouri oferite detinutilor de parohia "Sfintii Imparati Constantin si Elena"

Ieri, detinutii din Penitenciarul de Maxima Siguranta au primit, cu ocazia sarbatoririi Sfintului Ierarh Nicolae, cadouri oferite de preotul paroh Traian Mazare. In acest scop, enoriasii parohiei Sfintii Imparati Constantin si Elena au strins suma de patru milioane de lei vechi.
Astfel, cele 15 detinute care au participat la "Acatistul Sf. Ierarh Nicolae" au primit, pe linga dulciuri si racoritoare, sapunuri si pasta de dinti. Fiecareia dintre ele i s-a oferit cite o carte de rugaciuni si o icoana. Nu au fost uitati, insa, nici ceilalti detinuti care, potrivit preotului Mazare, din binecuvintate motive, nu au putut fi prezenti la slujba. Astfel, fiecare detinut a primit cite un dar: pasta de ras, aparate de ras, cartele telefonice, pixuri, plicuri si coli de scris, iconite.
Dupa cuvintul de invatatura al preotului capelan si al parintelui Mazare despre viata Sfintului Ierarh Nicolae si despre legaturile stramosilor nostri cu acesta, despre traditiile legate de acest mare sfint, corul de detinute, indrumat de preotul capelan Danut Bogdan, a cintat mai multe colinde de Craciun. "Ne bucuram sa il avem in mijlocul nostru, astazi, pe parintele Mazare, un mai vechi colaborator al nostru impreuna cu doua dintre enoriasele sale. Biserica ne-a daruit noua, astazi, o pilda deosebita: fiecare dintre noi am primit, la nastere, daruri pe care trebuie sa le fructificam, sa le imbogatim, nu sa le ascundem. O alta sarbatoare bate la usa, cea a Sf. Nicolae, care, dupa cum ati auzit in scurta noastra rugaciune, a daruit un model deosebit unor persoane cu har, care si-au schimbat oarecum viata. De aici a ramas o frumoasa poveste, cum ca Sf. Nicolae daruieste tuturor cite un mic dar", le-a istorisit preotul capelan detinutelor povestea Sfintului Nicolae.
Preotul Mazare a subliniat semnificatia aparte pe care o are sarbatoarea sfintului pentru Braila, al carui ocrotitor este. "Noi am facut astazi o rugaciune speciala pentru cei care, din motive mai mult sau mai putin obiective, se afla in penitenciar. Rugaciunea noastra este “Dumnezeu sa va binecuvinteze pe dumneavoastra si familiile dumneavoastra”. Este o perioada in care este imposibil sa nu simti sarbatorile de iarna, ale Craciunului, si tocmai de aceea am dorit sa venim, pentru a va oferi bucuria de a primi, din partea enoriasilor parohiei Sf. Imparati Constantin si Elena, citeva daruri", a rostit, in incheiere parintele Mazare, care le-a vorbit detinutelor despre viata si faptele crestinesti ale Sf. Nicolae.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii