Mergi la conţinutul principal

Cabinet stomatologic la Racovita

Locuitorii din Racovita beneficiaza de servicii stomatologice chiar la ei in comuna, unde a fost deschis un cabinet de profil, cu sprijinul conf. univ. dr. Daniela Bartos, fost deputat PSD de Braila. Lucrarile pentru amenajarea spatiului au durat aproximativ patru luni de zile si au fost finantate de Primaria Racovita, dar aparatura de specialitate a fost donata de o fundatie din Elvetia. Ieri, Daniela Bartos impreuna cu Lucia Benovici Portman, care a facut donatia, au efectuat o vizita in comuna Racovita pentru a vedea noul cabinet stomatologic si au ramas foarte impresionate, considerind ca este o mare realizare pentru comunitatea locala. Initiativa de a construi un cabinet stomatologic la Racovita a apartinut primarului comunei, Ion Margarit, care, ajungind la spital in Bucuresti, i-a solicitat sprijinul dr Daniela Bartos, iar aceasta a luat legatura cu fundatia din Elvetia. Intre timp a fost adus si un medic de specialitate, dr Ioana Roxana Ivanov, care va veni in comuna in fiecare marti si isi va desfasura activitatea intre orele 8.30 si 13.00, program ce poate fi prelungit in functie de pacienti.
"Oamenii sint foarte multumiti, au nevoie sa isi repare dantura, nu trebuie sa mai mearga la oras. Aici chiar daca este aglomeratie pot merge acasa si vin mai tirziu, nu e program fix, doamna doctor prelungeste pina termina clientii", ne-a spus primarul comunei, Ion Margarit. Acesta a mai precizat ca pentru amenajarea cladirii si dotarea cu mobilier s-au cheltuit aproximativ 200 de milioane si a durat ceva timp pentru ca nu erau bani suficienti, dar s-a declarat extrem de multumit ca, in sfirsit, acest cabinet a fost finalizat si functioneaza.
La rindul sau, Daniela Bartos ne-a declarat ca s-a implicat in realizarea acestui cabinet stomatologic pentru ca a ramas legata de zona judetului Braila de cind a fost deputat. De asemenea, faptul ca are o colaborare cu fundatia din Elvetia, de aproape 10 ani, a ajutat-o sa obtina donatii pentru mai multe obiective din judetul nostru.
"I-am promis primarului comunei ca il ajut si am reusit. Stiam ca fundatia din Elvetia, Lucia Benovici Portman, are mai multe activitati in Romania si am atras-o spre aceasta zona. Cu ea avem acum in toamna al treilea proiect, facem Scoala de la Oprisenesti. In aceste proiecte se investesc foarte multi bani, de exemplu numai scaunul de la cabinetul stomatologic a costat 12.500 de euro plus transport si alte cheltuieli. Cabinetul arata foarte bine, este un semn bun pentru primar deoarece in momentul in care cei de la fundatii vad ca si partea romana, comunitatea locala, se implica vin cu tragere de inima si fac mai departe, dar daca vad dezinteres nu mai vin a doua oara. Am profitat ca Lucia Benovici Portman se afla in Romania si am venit cu ea sa vada cum arata cabinetul stomatologic. Ne cunoastem de vreo 10 ani, am colaborat pentru diverse proiecte din tara si am atras-o in aceasta zona", a precizat Daniela Bartos. Aceasta considera ca cel mai important lucru este ca primarul a reusit sa gaseasca si un medic stomatolog care sa isi desfasoare activitatea in comuna Racovita, pentru ca altfel toate eforturile ar fi fost in zadar.
Medicul stomatolog Ioana Roxana Ivanov este cunoscuta de oamenii din comuna deoarece provine dintr-o familie de medici care si-au desfasurat activitatea in aceasta zona. Tatal ei a fost medic generalist in comuna Racovita iar mama, medic stomatolog, si-a facut stagiatura la Gradistea. Ioana Roxana Ivanov ne-a declarat ca in aceasta saptamina si-a inceput efectiv activitatea, pina acum oamenii venind doar pentru a cere sfaturi.
Comuna Racovita are 1320 de locuitori si cuprinde trei sate, Custura, Corbeni si Racovita, toti acesti oameni beneficiind acum de servicii stomatologice efectuate cu o aparatura performanta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu