Mergi la conţinutul principal

Câţi dintre pesedişti trec testul de maturitate?

Prin modul în care autorităţile au gestionat mitingul din Capitală în seara zilei de vineri, 10 august şi prin violenţele care au marcat evenimentele din Piaţa Victoriei, guvernul manipulat de Liviu Dragnea şi-a demonstrat, încă o dată, incompetenţa, bătaia de joc faţă de populaţie şi lipsa de scrupule în a-i apăra pe politicienii penali. Mai mult decât atât, în vremuri paşnice, în anul Centenarului Marii Unirii, Liviu Dragnea şi gaşca lui de hoţi a transformat un miting de protest antiguvernamental într-o scenă de lupte în stradă, cu aproape 500 de protestatari răniţi şi alte sute de copii, tineri sau vârstnici, femei şi bărbaţi care încă resimt efectele gazelor lacrimogene cu care au fost intoxicaţi de jandarmi. Dacă până la această dată ştiam că ţara este condusă de un guvern incompetent, că miniştrii care ne reprezintă sunt semianalfabeţi şi nu sunt capabili să gestioneze starea de continuă criză pe care o traversează România postdecembristă, la mitingul care a readus diaspora acasă am înţeles şi cât de periculoasă este această guvernare.

În Piaţa Victoriei, cu ochii injectaţi de substanţele administrate pentru a împrăştia demonstranţii, am înţeles că, în loc să apere populaţia, Jandarmeria a devenit sluga lui Dragnea, lovind cu brutalitate oameni nevinovaţi şi transformând un miting de protest, un prilej de dialog şi de analiză, într-un haos total. La ordinul bocancilor, băieţii de băieţi coordonaţi de ministresa Carmen Dan au dat dovadă de huliganism şi bădărănie, au intervenit în forţă, fără scrupule, apărând o guvernare falimentară de protestele propriului popor, sătul de promisiuni electorale şi de nedreptate. Ce au obţinut organizatorii acestei represiuni sângeroase dintr-o intervenţie plină de ură şi de bădărănie? După ce s-a bătut cu cărămida în piept pentru alegerile câştigate, chiar şi cu un procent şubred şi palid, această guvernare submediocră, incompetentă, obraznică şi periculoasă a reuşit acum să îşi arate adevărata faţă şi adevărata valoare. În doar un an şi jumătate, PSD -ul lui Liviu Dragnea a căzut în sondaje de la 45 la sută la 25 la sută, motiv de adevărată disperare pentru unii dintre social-democraţii care încă mai cred în ...binele României şi binele PSD-ului.

Recent, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei şi fost lider al PSD Bucureşti, a cerut retragerea liderului Liviu Dragnea şi demisia Guvernului. Marginalizată în partid, ea consideră că Dragnea ar trebui să facă un pas în spate şi să se retragă din fruntea Partidului Social Democrat, până nu este prea târziu. „Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru”, a subliniat Ecaterina Andronescu într-o scrisoarea deschisă, publicată pe un cont de socializare. Chiar dacă vine în cel de al 12-lea ceas, apelul fostului ministru al Educaţiei către colegii de partid şi către factorii de decizie de a nu da foc ţării şi PSD-ului reprezintă o cale către normalitate. „Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD şi în ţară nu este în regulă, s-a mers şi s-a ajuns totuşi prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situaţii critice. Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate şi să dăm vina pe alţii. Noi am fost votaţi să guvernăm, nu să ne plângem şi să dăm vina pe alţii, avem obligaţia faţă de ţară şi faţă de toţi membrii PSD să fim un partid responsabil şi să nu îi dezamăgim”, a mai scris Andronescu. Dar, câţi dintre pesediştii care ţin de ciolanul Puterii pot fi obiectivi şi realişti pentru a înlătura un prim-ministru al ruşinii şi cine îl poate determina pe Liviu Dragnea să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate şi de maturitate şi să se retragă din fruntea partidului, pentru binele României şi pentru binele PSD-ului? Câţi dintre pesedişti mai sunt de bună credinţă, bine intenţionaţi, responsabili şi iubitori de ţară şi de neam şi câţi vor înţelege apelul făcut de Ecaterina Andronescu şi faptul că ACUM este momentul testului lor de maturitate?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro