Mergi la conţinutul principal

Câştigă cărţi pentru tot restul vieţii! Înscrie-te la “Bursa de cititor Nemira”

• concursul se adresează elevilor cu vârsta între 12 şi 18 ani şi se desfăşoară în perioada 8 octombrie - 13 decembrie • pentru înscrierea în concurs, participanţii trebuie să trimită un eseu pornind de la tema: “Citim şi călătorim prin imaginaţie”

 

Eşti elev, îţi place să citeşti (şi să călătoreşti prin lectură) şi dorinţa ta cea mai mare e să primeşti cărţi pe viaţă? Atunci trebuie neapărat să te înscrii la “Bursa de cititor Nemira”. Editura anunţă organizarea celei de-a doua ediţii a proiectului-concurs care răspunde nevoii sociale de a educa prin lectură, de a promova cultura scrisă şi obişnuinţa de a citi de plăcere.

Proiectul se desfăşoară în perioada 8 octombrie – 13 decembrie 2018, iar pentru înscrierea în concurs participanţii trebuie să trimită un eseu pornind de la tema: “Citim şi călătorim prin imaginaţie”.

Editura Nemira va oferi, prin selecţie, cinci burse de cititor elevilor cu vârsta între 12 şi 18 ani, astfel: 2 burse copiilor între 12 şi 14 ani şi 3 burse copiilor între 15 şi 18 ani. Conform Regulamentului Oficial, statutul de bursier aduce fiecărui beneficiar cărţi publicate de Editura Nemira pentru tot restul vieţii. Secundar, în cadrul acestui proiect, vor fi organizate la cererea elevilor şi a profesorilor evenimente în instituţiile de învăţământ gimnazial şi liceal. Prin implicarea mai multor lideri de opinie (scriitori, persoane publice, jurnalişti culturali) în proiect se va deschide un dialog informal între aceştia şi elevi, care vor învăţa direct de la ei ce înseamnă respectul pentru carte şi importanţa cititului de plăcere.

“Prin Bursele de cititor Nemira ne dorim să sprijinim acei tineri care sunt pasionaţi de literatură şi, în acelaşi timp, să încurajăm cât mai mulţi adolescenţi să citească de plăcere. Pentru că noi credem că lectura şi educaţia sunt întotdeauna primii paşi către o lume mai bună”,,declară Ana Nicolau, Director general Nemira.

Printre beneficiarii de anul trecut ai “Bursei de cititor Nemira” se numără şi o elevă din Brăila.

Participarea în proiectul «Bursa de cititor Nemira» a însemnat pentru mine o şansă unică la lectură, dar şi pentru a populariza ideea importanţei de a citi, de a fi un cititor căruia pasiunea pentru cărţi îi iese prin pori, fiind molipsitoare pentru cei de vârsta lui şi nu numai. Primirea unui număr impresionant de cărţi mi-a cultivat dorinţa de a împărtăşi ceea ce citesc, de a citi alături de comunitate şi pentru comunitate, de a vorbi liber şi de a îndrăzni să punctez importanţa lecturii în fiecare activitate a vieţii mele. Bursa de cititor mi-a transmis faptul că, dacă vrei cu adevărat un lucru, nimic nu te poate opri din a-l duce la bun sfârşit”, afirmă Nicoleta Corneanu, elevă la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci”.

Înscrierile la “Bursa de cititor Nemira” se fac în perioada 8 octombrie - 18 noiembrie. Pe 21 noiembrie elevii înscrişi vor primi un email cu confirmarea înscrierii lor în concurs (doar cei care îndeplinesc condiţiile înscrierii conform regulamentului). Jurizarea are loc în perioada 22 noiembrie – 4 decembrie, iar finaliştii - cei 5 bursieri Nemira - vor fi anunţaţi pe 13 decembrie.

Cei cinci beneficiari ai burselor Nemira 2018 vor primi noutăţile Nemira din colecţiile SF&Fantasy, Young Adult, Babel, Yorick, Istoria, Suspans, Cuaternar, Vorpal din anul acordării bursei.

Regulamentul şi calendarul de desfăşurare a concursului sunt disponibile aici.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro