Mergi la conţinutul principal

Buturuga din parcarea Winmarkt, coșmarul șoferilor

* nenumărate mașini au fost avariate în cele câteva luni în care acel rest de copac a fost pur și simplu abandonat acolo de Seroplant Brăila * problema s-a rezolvat parțial abia ieri

 

O buturugă ”uitată” de Seroplant luni de zile, în parcarea de pe bulevardul Cuza, din dreptul magazinului ”Winmarkt - Dunărea”, a făcut nenumărate ”victime” în rândul mașilor. Nefiind nici suficient de înaltă pentru a putea fi văzută mai bine de șoferi, dar nici suficient de joasă, ca să poată fi evitată, buturuga în cauză a avariat foarte multe autoturisme, care s-au ales cu bara de protecție față spartă sau cu caroseria zgâriată, în timpul manevrelor de ieșire cu spatele din parcare. ”Aproape zilnic sunt două-trei incidente provocate de acest trunchi. Sunt luni de zile de când a fost tăiat copacul și nimeni de la Primărie nu s-a gândit să vină să elibereze locul. Șoferii își lovesc mașina când dau cu spatele să iasă din parcare, mai ales când e trafic aglomerat și se grăbesc, că îi claxonează alții să elibereze drumul mai repede. Cei mai mulți nici nu se mai opresc, pleacă așa cu bara spartă, probabil nici nu realizează pe moment cât de tare au lovit mașina, deși bușitura e destul de puternică...”, ne-a zis un angajat de la un centru comercial situat în apropierea parcării respective.

Conducerea Seroplant ne-a declarat, ieri, că rădăcina respectivă nu a fost scoasă nici până la ora actuală deoarece nu s-a găsit un utilaj special care să poată toca pe poziție o bucată de lemn de asemenea dimensiuni. ”Pentru operațiuni de genul acesta închiriam un utilaj de la o firmă care între timp a dat faliment. Acesta este motivul pentru care nu a fost îndepărtat trunchiul respectiv. O să încercăm, totuși, să îl mai tăiem, să îl aducem cât mai aproape de nivelul asfaltului, ca să nu mai fie probleme cu mașinile care folosesc parcarea”, ne-a declarat directorul Ligia Drăgan, directorul Seroplant Brăila. Într-adevăr, ieri după-amiază, o echipă de lucru și-a făcut apariția la fața locului și a mai micșorat trunchiul de copac, fără a-l scoate, însă, de tot din pământ. Probabil acest lucru se va întâmpla luna viitoare. Cert este că, abia după ce Seroplant va îndepărta rădăcina cu totul, va interveni și Serviciul de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) cu echipa sa de asfaltare pentru aducerea la nivel a carosabilului, după cum ne-a informat directorul acestui serviciu din cadrul Primăriei, Dumitru Munteanu. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro