Mergi la conţinutul principal

Buluceala de maşini din Parcul Monument, stres pentru brăilenii dornici de mişcare în aer liber

• cei mai supăraţi sunt cei care vor să alerge pe aleea dinspre stadion, dar nu o pot face din cauza şoferilor tupeişti şi vitezomani • primarul spune că, deocamdată, nu se ia în calcul blocarea accesului auto pe aleea respectivă • totuşi, dacă se va ajunge la o astfel de decizie, edilul-şef dă asigurări că, pe perioada desfăşurării unor competiţii sportive, accesul maşinilor va fi permis

 

Brăilenii iubitori de sport şi mişcare în aer liber care încearcă să alerge prin Parcul Monument sunt nemulţumiţi de numărul exagerat de mare de maşini aflate pe aleea dinspre Stadionul Municipal. “De la un capăt la altul al acestei alei sunt maşini parcate, dar problema principală e provocată de cele aflate în mişcare. Unii şoferi circulă cu viteză, ca să arate ce maşină «şmecheră» au ei, fără să ţină cont că pe alee sunt oameni care aleargă. Sunt adulţi, sunt şi copii puşi efectiv în pericol de aceste autoturisme conduse de nişte persoane cu mult tupeu, chiar inconştiente”, ne-a spus Andrei P., unul dintre brăilenii indignaţi de situaţia din Parcul Monument. Acesta ne-a pus la dispoziţie şi câteva imagini surprinse la faţa locului, cu câteva seri în urmă.

Dorinţa unora dintre brăileni de a avea parcul complet liber de autoturisme este greu de pus în practică de Primărie. O recunoaşte inclusiv primarul Marian Dragomir, care atrage atenţia că la fel de mulţi sunt şi cei ce vor să aibă acces auto liber spre Stadionul Municipal. “În urmă cu ceva timp, când anunţam că aleea principală din Parcul Monument a fost blocată cu jardiniere, pentru a împiedica accesul autovehiculelor, au apărut foarte multe comentarii negative, din partea celor care înţeleseseră că a fost blocată inclusiv aleea dinspre stadion. Aceştia solicitau insistent să fie lăsaţi să meargă cu maşina până la stadion, pentru a putea ajunge mai uşor la competiţiile sportive. Ştim cu toţii, însă, că, pe lângă cei care merg la meciurile de fotbal, sunt mulţi şoferi care doar dau «ture» cu maşina prin parc. Nu putem, totuşi, să blocăm accesul auto pe această alee fără o analiză foarte amănunţită a situaţiei şi a opiniilor emise de cetăţeni. Probabil vom face o astfel de analiză în perioada următoare. Oricum, dacă vom ajunge vreodată să blocăm accesul auto pe aleea dinspre stadion, trebuie să facem în aşa fel încât să permitem circulaţia maşinilor măcar pe perioada de desfăşurare a unor competiţii sportive”, ne-a declarat primarul Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro