Mergi la conţinutul principal

Bulevardul Dorobanților, ”înecat” în probleme

* Primăria a notificat, din nou, pentru a doua oară în acest an, constructorul Tancrad să repare în garanție mai multe neregului ce constau, în principal, în capace de canalizare înfundate sau care clămpăne, denivelări și crăpături în asfalt * o altă problemă ce persistă de ani de zile este scurgerea deficitară a apelor pluviale, din cauza căreia se formează bălți uriașe după fiecare ploaie, la intersecția cu Str. 1 Decembrie 1918 dar și în alte zone * reabilitarea bulevardului Dorobanților a costat 100 milioane de lei, iar lucrările sunt în garanție până în februarie 2025

 

 

 

 

La aproape trei ani de când lucrările de reabilitare și modernizare au fost recepționate de Primăria Brăila, pe bulevardul Dorobanților continuă să apară tot felul de probleme pe care constructorul, firma Tancrad din Galați, este somat să le rezolve în perioada de garanție. Una dintre neregulile care persistă de ani de zile constă în scurgerea deficitară a apei pluviale, la unele guri de canalizare, după fiecare ploaie mai consistentă. Așa s-a întâmplat, de exemplu, la intersecția bulevardului Dorobanților cu strada 1 Decembrie 1918, după precipitațiile de marți, 9 noiembrie. Balta formată lângă trotuar i-a obligat pe pietoni să facă un ocol de câțiva metri, ieșind pe carosabil, printre mașini, în afara zonei de siguranță a ”zebrei”. Așa se întâmplă acolo de câțiva ani, de fiecare dată când plouă, și doar o minune a făcut ca până acum să nu se producă un accident serios din cauza acestei situații...

Lucrările efectuate de Tancrad pe Dorobanți, recepționate în decembrie 2018, sunt în garanție până în  februarie 2025. Până atunci, Primăria are dreptul să solicite constructorului să remedieze pe propria cheltuială toate neregulile apărute. După cum v-am mai informat, o astfel de solicitare a fost făcută în luna mai a acestui an, când Primăria a indicat 19 puncte de intervenție de-a lungul întregului bulevard. Este vorba despre tasări, crăpături în asfalt, capace de canalizare afundate. Tancrad a făcut reparațiile solicitate, însă se pare că problemele au apărut din nou, inclusiv în zonele remediate în primăvară. ”În urmă cu o săptămână, am trimis o nouă notificare către Tancrad pentru intervenții necesare pe bulevardul Dorobanților, inclusiv în puncte unde s-a lucrat în urmă cu câteva luni, pentru că nu e normal ca acele capace asupra cărora s-a intervenit în luna mai să clămpăne din nou”, ne-a informat, joi, 11 noiembrie, Iuliana Neagu, directorul Direcției Programe Europene, care monitorizează situația acestui bulevard reabilitat pe bani europeni. În urma discuției cu reporterul nostru, directorul Neagu a luat notă și despre balta care se formează în intersecția cu Str. 1 Decembrie 1918, din cauza scurgerii deficitare a apei de ploaie, și normal ar fi să includă și această problemă pe lista celor ce necesită rezolvare din partea Tancrad.

La circa 100 milioane de lei, fără TVA, bani asigurați în proporție de 80% de Uniunea Europeană, s-a ridicat investiția în reabilitarea bulevardului Dorobanților.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro