Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii vor sarbatori alaturi de intreaga tara "Revelionul Integrarii"

In perioada 24 decembrie - 1 ianuarie 2007, brailenii vor sarbatori, alaturi de intreaga tara, integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. In acest scop, municipiul nostru va primi o suma cuprinsa intre 75.000 - si 150.000 de RON, destinata pregatirii manifestarilor ocazionate de aderare. Asa cum ne-a declarat primarul Constantin Cibu, pina in acest moment nu se stie clar citi bani va avea la dispozitie Braila pentru acest eveniment, insa se cunoaste exact in ce anume constau pregatirile: "Am primit o lista, care e aceeasi pentru toate orasele, cu lucruri pe care le avem de facut pina pe 24 decembrie. Adica trebuie sa montam bannere, sa realizam fluturasi care vor fi impartiti oamenilor, drapele de agatat prin oras si de impartit la populatie, tot felul de clopotei. De asemenea, trebuie sa facem niste ceasuri speciale care sa indice “ora zero”, de la care se presupune ca intram in Europa... In fine, tot felul de lucruri care in mod sigur vor placea brailenilor si vor da un aer festiv orasului". Intrebat ce a pregatit Primaria pentru braileni pentru noaptea de Revelion, in afara de ce se va face in intreaga tara cu ocazia integrarii, primarul Cibu ne-a explicat: "Vom avea, asa cum e normal si cum am obisnuit lumea, un foc de artificii deosebit. Cei care doresc sint asteptati in fata Palatului Administrativ, va fi muzica toata noaptea, caci vom monta un sistem de sonorizare pe platou. Cine doreste, poate ramine si dansa acolo pina spre dimineata". Totodata, primarul a precizat ca, odata cu inceputul lunii decembrie, "Luxten", firma care se ocupa cu iluminatul stradal, va incepe verificarea si montarea instalatiilor specifice, care se folosesc de sarbatori: "Le reparam pe cele vechi, aducem si unele noi, incercam sa facem arterele principale sa arate cit mai bine. Inca nu ne-am hotarit citi brazi vom impodobi, dar in cel mai scurt timp se va sti clar. Vom da orasului un aer de sarbatoare, asa cum merita". Referitor la sarbatoarea Sfintului Nicolae, patronul spiritual al orasului, Constantin Cibu ne-a declarat ca vor avea loc ceremonii specifice, urmate de un concert simfonic si de un spectacol muzical: "Inca se negociaza, nu stiu ce trupa va veni. Noi avem alocati 30.000 lei. Daca vremea va fi frumoasa, concertul se va tine pe Esplanada. Daca va fi chiar urit, atunci se va muta in Casa Tineretului".

6.150.000 RON pentru a sarbatori aderarea Romaniei la UE

Amintim ca, in cursul acestei saptamini, guvernul a decis ca va finanta cu 6.150.000 RON manifestarile ocazionate de aderare, Ministerul Integrarii urmind sa semneze un parteneriat cu reprezentantii judetelor pentru a asigura identitatea comuna a evenimentului la nivel national.
Manifestarile se vor organiza si desfasura in judete, in perioada 24 decembrie 2006 - 1 ianuarie 2007. La inceputul acestei saptamini MIE preciza ca va incheia cu fiecare Consiliu Local partener un
contract de finantare pentru decontarea mai multor produse si servicii, cum ar fi cite un steag al Romaniei si UE, ce vor fi arborate pe catarg, un banner pentru scena de spectacol sau un mash ce va fi amplasat pe cladirea Primariei. Totodata, vor fi achizitionate cate 2.500 de buletine de "cetatean european", clopotei ce vor avea fundita inscriptionata cu insemnele UE si stegulete RO/UE. De asemenea, vor fi realizate si noua panouri fotografice cu grupuri de cate trei persoane imbracate in costume traditionale specifice tarilor membre UE, iar grupurile de trei tari se vor forma in ordine alfabetica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii