Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii nu se inghesuie la miei

Saptamina Mare, perioada in care, de regula, magazinele si pietele brailene sint luate cu asalt de zecile de gospodine cuprinse de febra pregatirilor. Cele mai cautate produse, carnea de miel si ouale. In comparatie cu anii trecuti insa, la Braila, e inca liniste. Desi doar 4 zile ne mai despart de marea Sarbatoare, nici cumparatorii nu se inghesuie, dar nici comerciantii nu au scos la bataie prea multa marfa. Carnea de miel era, ieri, prezenta in doar citeva standuri, la acelasi pret ca si saptamina trecuta 16 lei/kg, si tot ici-colo carne de berbecut, 10 lei/kg, sau pastrama 13 lei/kg. In rest, la standurile de carne, atmosfera normala. In schimb, sute de cartoane de oua incarcau la refuz micile gherete specializate, dar cumparatorii abia daca se oboseau sa isi arunce ochii spre ele. Ei, bine, in ciuda cererii reduse si a ofertei bogate, preturile la oua erau deja mai mari fata de vineri, 0,3 - 0,37 lei/buc., fata de 0,28 - 0,35/buc. In plus, scarile de la intrarea in Hala Centrala (dinspre sectorul fructe), erau ticsite de precupete, mai tinere sau mai batrine, inconjurate de cosuri, galeti si oale, pline ochi cu oua de curte. Desi multi cereau relatii, cind precupeata spunea pretul, 0,5 lei/buc, faceau stinga imprejur si plecau comentind.
Pe linga oua, preturi ceva mai mari fata de vineri, cu circa 0,5 -1 leu, au mai fost observate la brinzeturi.
Liniste si pace era si in zona special amenajata pentru vinzarea mieilor si iezilor in viu. Acolo, un singur comerciant oferea spre vinzare cosuri din rachita. In aceste conditii, desi punctul de sacrificare din incinta Directiei Administratiei Pietelor si Tirgurilor (DAPT) Braila era deschis de citeva zile, macelarul soma. "Vor veni. Anul trecut in ultimele zile, am taiat pina seara tirziu", si-a amintit el.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii