Mergi la conţinutul principal

Brailenii divorteaza pe rupte

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a constatat ca in Braila, familia nu mai este de mult celula de baza a societatii.
O statistica ce i-a fost prezentata, recent, de Oficiul Starii Civile l-a convins ca brailenii divorteaza cam in acelasi ritm in care se casatoresc, ceea ce nu este deloc o situatie imbucuratoare: "In 2006, au fost inregistrate in Braila 1422 de casatorii si 401 sentinte de divort emise de judecatorii, in 2007 - 1522 de casatorii si 710 sentinte de divort , iar in primele noua luni ale anului 2008, 1076 de casatorii si 1000 de sentinte de divort. Este adevarat, se spune ca aceste sentinte vin calup, mai multe deodata si probabil asta este ultima trimitere din acest an la divorturi, iar casatoriile vor merge in continuare, dar astea sint datele. Am cerut si eu o explicatie pentru aceasta statistica ingrijoratoare si se pare ca este o formula pe care o constatam cu totii si anume ca institutia familiei nu mai este ce a fost si modul in care se fac casatoriile de multe ori este superficial, sint lucruri de moment, dupa care, urmare a diverselor situatii, economice sau de deplasari ale diverselor persoane, membri ai familiei, apar astfel de despartiri, unele mai conciliante, altele mai tensionate. Sint unii care fac acest pas, al casatoriei, dupa care renunta destul de repede, dar sint si altii care ajung la divort la 50 de ani sau mai mult. Se pune problema unui anumit mediu in care traim, al unei anumite atmosfere, faptul ca fiecare crede ca-i poate fi mai bine la un moment dat, acel “traieste-ti clipa” care are diverse intelesuri, de la virsta la virsta...".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu