Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii au lasat in urma mai putine gunoaie decit in anii trecuti

Veste buna pentru iubitorii naturii. Se pare ca brailenii incep sa se mai educe in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator si inteleg ca numai pastrind zonele verzi au unde isi petrece timpul liber si alta data. Intr-o incercare de a afla cit de multe gunoaie au ramas in urma celor care au decis sa isi petreaca ziua de 1 Mai in aer liber, la un gratar, reporterii nostri au avut placuta surpriza sa constate ca padurile din jurul Brailei nu mai sint sufocate de gunoaie si reziduuri post-gratar ca in anii trecuti. De aceasta data, gunoaiele, caci mai sint inca braileni carora li se pare mult prea dificil sa isi incarce gunoiul produs intr-un sac menajer si sa il arunce intr-un loc special amenajat, nu mai impinzesc toata padurea din jurul Lacului Sarat. Am putut astfel constata ca cei care au avut "bunul simt" sa isi lase reziduurile in urma, le-au aruncat in mod "organizat" la radacina unui copac - pe sistemul in care il arunca la fel de organizat si la coltul strazii de altfel - raminind razlete doar ambalajele, servetelele si paharele de plastic luate de vint.
La fel de mirate s-au aratat si autoritatile locale. Primarul Constantin Cibu ne-a declarat ca ar fi primul an in care brailenii nu mai lasa atit de multe gunoaie incit sa nu se mai vada iarba: "Mie imi pare rau ca nu am reusit sa amenajam pentru Paste si 1 Mai zona pe care am preluat-o de la Directia Silvica, aflata pe Soseaua de Centura, intre soseaua Viziru si Buzaului. Noi am preluat acea zona tocmai pentru a amenaja asa cum trebuie locul in vederea petrecerii timpului liber. Ca sa nu se mai faca gunoaie si distrugere in restul padurii. Sau macar sa reducem aceste fenomene. Din nefericire, anul acesta nu am putut face acest lucru, deoarece am avut problemele pe care le stim cu totii, cu Dunarea... Dar speram ca totusi in aceasta vara vom amenaja asa cum trebuie acea locatie". In ceea ce priveste movilele de gunoi lasate inca prin padure, primarul ne-a precizat ca operatorii de salubrizare vor incepe in perioada urmatoare sa le stringa. "Am asteptat pina acum sa se linisteasca lumea cu gratare de Paste, de 1 Mai, barem sa adunam tot ce au lasat. Daca ar tine-o lumea tot asa si si-ar lua gunoiul inapoi cind ar pleca, deja am putea spune ca ne-am mai civilizat putin. Cred ca mai avem pina acolo, dar se pare ca, incet incet, incepem sa invatam".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii