Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailencele s-au impus la scor pe terenul "lanternei"

Dupa ce au realizat recordul campionatului pe teren propriu in disputa cu penultima clasata, HC Dunarea a intilnit, simbata, in deplasare pe "lanterna" seriei, Muresul Tg. Mures, de care de asemenea a dispus la o diferenta categorica, de 15 goluri.
Totusi, meciul de la Tg. Mures, contrar discrepantei valorice dintre cele doua combatante, a avut doua reprize distincte, una foarte echilibrata, a doua la discretia oaspetelor.
Considerind ca au asigurata victoria numai daca intra in teren, handbalistele brailene au fost surprinse de atitudinea gazdelor care au mentinut echilibrul pe tabela, pina in minutul 6, moment in care scorul era 4-4. Oaspetele s-au desprins la cinci goluri in minutul 10, insa in urma unui time-out cerut de antrenorul Gheorghe Margineanu, muresencele au renascut, au reusit sa egaleze la 11, in minutul 21. Formatia gazda a condus la un gol diferenta pina in ultimul minut al primei reprize si a sperat ca va intra cu un avantaj minim la cabine insa brailencele au marcat de doua ori, cistigind repriza si salvind in acest fel evolutia oscilanta din prima parte a meciului.

Brailencele au avut nevoie de un "imbold" la pauza pentru a reveni cu picioarele pe pamint

Dupa ce si-au primit la pauza mustruiala de rigoare, elevele Alexandrinei Soare au intrat in teren hotarite sa transeze partida in favoarea lor si, din minutul 32 pina in 48, nu au mai primit nici un gol si au inscris de 8 ori. Roua si Dodan, cele mai bune jucatoare ale gazdelor, au facut eforturi sa-si mobilizeze coechipierele, dar soarta partidei era practic decisa. HC Dunarea a continuat sa inscrie si in final s-a impus la o diferenta de 15 goluri desi in teren, pe rind, au mai intrat si jucatoarele de rezerva, Bobe, Chitacu, Moroianu si Aldea.
Aceasta a fost ultima partida lejera pentru HC Dunarea inaintea unei serii de trei meciuri extrem de grele, in urma carora, daca va obtine maximum de puncte, va avea in proportie de 90 % realizat obiectivul propus pentru acest campionat, un loc de cupa europeana.
Handbalistele brailene vor sustine primul test adevarat din acest retur joi, 1 februarie, in sala Polivalenta, in fata clujencelor de la "U" Jolidon.
Pentru Muresul au marcat Roua 9, Dodan 3, Rod 3, Toth 3, Criclevit 2, Top si Blaj, iar pentru HC Dunarea, Moise 15, Patru 9, Craciun 5, Luca 3, Radovici 3, Tomuleanu si Bobe.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii