Mergi la conţinutul principal

Braila va deveni centru de coordonare ANL

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va reorganiza structura teritoriala a ANL, prin infiintarea a opt centre de coordonare la nivel national, posturile de conducere urmind sa fie scoase la concurs in luna martie.
"Nu am fost multumit de activitatea desfasurata de ANL anul trecut, in consecinta am decis sa reorganizam oficiile teritoriale ale agentiei" a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely.
Noua structura a ANL va fi compusa din opt birouri de coordonare, dintre care doua vor functiona in Capitala, iar celelalte in Braila, Craiova, Piatra-Neamt, Timisoara, Tirgu Mures si Oradea.
"Noii manageri vor asigura legatura intre administratia centrala si autoritatile locale si vor raspunde direct de modul in care se desfasoara activitatile ANL", a precizat Borbely.
Ministrul a amintit mai multe cazuri in care sute de apartamente deja finalizate nu au putut fi date in folosinta din cauza lipsei utilitatilor, astfel de situatii fiind semnalate in judetele Cluj, Bacau, Botosani, Galati si Constanta.
"Nu vom mai porni nici o investitie fara sa avem din partea autoritatilor locale garantia asigurarii utilitatilor", a mai spus Borbely, care a adaugat ca va solicita primariilor un calendar exact al programelor referitoare la asigurarea utilitatilor in noile locuinte.
De asemenea, Borbely a mentionat ca MTCT a alocat anul trecut bugetelor locale aproximativ 400 de miliarde de lei vechi pentru amenajarea cailor de acces in cartierele ANL, dar 33 de miliarde de lei vechi au fost returnate, fondurile nefiind folosite.
Potrivit estimarilor MTCT, anul acesta vor fi finalizate lucrarile de constructie pentru aproximativ 4.000 de apartamente prin ANL, dintre care 500 in Bucuresti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu