Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Braila a fost din nou "nasul" nostru"

Simbata, in sala Rapid, printre spectatori s-a aflat si Rica Raducanu, unul dintre simbolurile giulestenilor.
Daca in urma cu 33 de ani Raducanu evolua cu Rapidul in "primavara europeana", acum fostul mare portar este trup si suflet alaturi de formatia unde a cunoscut cele mai mari satisfactii care, dupa acest interval foarte lung de timp, a reusit sa repete performanta din 1973. Atunci cind nu urmareste jocurile echipei de fotbal, "Tamango", cum era cunoscut in lumea fotbalului, este alaturi de handbalul feminin giulestean.
Jovial si comunicativ ca de obicei, Rica Raducanu a acceptat sa acorde un scurt interviu pentru cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei".

- Handbalul reprezinta a doua pasiune a dumneavoastra?
- Ca fost fotbalist de performanta sint un pasionat al sportului in general. Atunci cind am ocazia, urmaresc toate partidele pe care formatiile noastre de handbal si de volei le disputa pe teren propriu. Si intotdeauna traiesc cu mare intensitate toate partidele, mai ales atunci cind totul merge foarte bine pentru noi.
- Din nou Braila v-a creat probleme. Se poate vorbi deja oare despre un complex?
- Ei, nu. Nu poate fi vorba despre un complex, dar trebuie sa recunosc un fapt evident: Braila a fost din nou "nasul" nostru. In sezonul trecut, Dacia Unirea ne-a eliminat din Cupa Romaniei la Braila, iar acum HC Dunarea ne-a invins pe teren propriu, ceea ce pentru moment echivaleaza, cel putin judecind dupa configuratia actuala a clasamentului, cu condamnarea noastra la retrogradare.
- De ce a ajuns Rapidul in aceasta situatie delicata?
- Orice sport de performanta presupune o finantare serioasa. Cel putin pina in acest moment, Rapidul este vicecampioana Romaniei. Faptul ca vara trecuta o parte din sponsori si-au luat mina de pe echipa a avut efecte imediate. O parte dintre jucatoarele valoroase au plecat la alte grupari, iar in acest moment la Rapid putem vorbi despre un schimb de generatii. Numai ca formarea unei noi echipe competitive cere timp si bani.
- Cum va asteptati sa fie meciul si cum a fost el de fapt?
- Ma asteptam la un meci echilibrat, frumos, si pot spune ca in mare cam asa a si fost. Am avut un avantaj de patru goluri si nu am stiut sa gestionam acest lucru. Echipa braileana a parut mai ordonata in joc, mai disciplinata tactic. Are citeva valori individuale, iar Patru a fost de departe "inamicul nostru numarul unu".
- Ce la transmiteti fanilor echipei Rapid din Braila?
- In Braila am foarte multi prieteni si mai stiu ca in acest oras sint multi fani ai echipei de fotbal Rapid. Ce pot sa spun? As dori, desigur, ca ei sa aiba incredere in aceasta formatie, sa fie alaturi de noi, si ii asiguram ca vom incerca sa avem un parcurs cit mai lung in Cupa UEFA. Pe plan intern, noi avem ca obiectiv cistigarea Cupei Romaniei si consideram ca avem toate sansele sa realizam acest lucru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii