Braconieri “săltaţi” de Poliţia de Frontieră | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Braconieri “săltaţi” de Poliţia de Frontieră

• indivizii îşi întinseseră plasele de nailon inclusiv în aria protejată a Insulei Mici a Brăilei • acum sunt cercetaţi penal, iar sculele le-au fost confiscate

 

Cinci indivizi cu vârste cuprinse între 30 şi 55 de ani au fost prinşi de Poliţia de Frontieră în timp ce braconau pe Dunăre dar şi în aria protejată a Insulei Mici a Brăilei, folosind plase de nailon. Până să fie dibuiţi de poliţişti, braconierii reuşiseră să prindă peste 30 kilograme de peşte. Acum s-au ales cu dosar penal şi cu sculele folosite - inclusiv două bărci - confiscate.

Concret, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Brăila, în timp ce desfăşurau acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în comun cu alte instituţii cu atribuţii pe această linie, au depistat pe fluviul Dunărea, în zona kilometrului fluviul 174 şi pe lacul Lupoiu din Insula Mică a Brăilei, cinci brăileni.

Aceştia desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat, folosind două bărci din fibră, una dintre ele având ataşat un motor marca Mercury de 30 CP şi şapte plase de pescuit, tip nailon în 3 fire, cu care capturaseră 31,25 kg peşte, speciile crap, şalău şi plătică.

“În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, deţinerea şi folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a altor tipuri de unelte de pescuit comercial şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit şi a produselor din peşte, şi a fost luată măsura indisponibilizării bunurilor în valoare totală de 11.190 lei, în vederea continuării cercetărilor”, precizează Poliţia de Frontieră, prin intermediul unui comunicat de presă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro