Mergi la conţinutul principal

Brăilenii sunt așteptați la o seară de folk în curtea Casei Matukis

• evenimentul are loc vineri, 24 mai, începând cu ora 18.00 și marchează începutul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai” • festivalul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism „Proilavia”

 

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Clubul de Turism „Proilavia”, îi invită pe brăileni vineri, 24 mai, la cea de a XIII-a ediție a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai”. Manifestarea culturală se va desfășura în aer liber, în curtea imobilului din Strada Oituz nr. 5 - fosta casă a armatorului grec Ianis Matukis, din Piața Poligon - începând cu ora 18.00.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Seară de Mai” reunește tineri din Brăila care doresc să-și afirme potențialul artistic în domeniul creației și interpretării muzicii folk. Concursul, structurat pe două categorii de vârstă, 9-14 ani și 15-25 ani, propune participanților interpretarea a două piese, la alegere, fie din repertoriul național și internațional, fie din repertoriul personal.

„În cadrul acestei ediţii, prestațiile concurenților înscriși în competiție vor fi analizate de un juriu format din Gabriel Lâlă, președintele Asociației Clubul de Turism „Proilavia”, Armanda Filipine, profesor la Palatul Copiilor și jurnalist la jurnalul de cultură și informație „Brăila Chirei”, Iulia Adelina Mihai, profesor la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” și preot profesor Ioan Păvăloiu, dirijorul Corului Bărbătesc „Armonia” al Casei de Cultură a Municipiului Brăila”, precizează managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Emanoil Ciucașu.

Premierea câștigătorilor va avea loc sâmbătă, 25 mai, cu începere de la ora 18.30, în cadrul unei Gale a Laureaților care va include, la final, un recital al Dianei Popa, câștigătoarea ediției a XII-a a Festivalului „Seară de Mai”, din anul 2023. Câștigătorii fiecărei categorii vor primi diplome și premii constând în instrumente muzicale. Marele Premiu al festivalului este reprezentat de o chitară electro-acustică Ibanez.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro