Mergi la conţinutul principal

Brăilenii au dat la casat 160 mașini vechi, în Programul Rabla 2022

* este bilanțul centrului Remat ”Miorița”, de la începutul anului în curs * pentru 130 de rable au fost emise deja certificate de distrugere, în prima etapă a programului, derulată în perioada februarie - martie * restul de 30 au fost luate în custodie, urmând să se elibereze certificatele de distrugere odată cu debutul celei de-a doua etape, programată pentru luna mai

 

De la începutul anului în curs, la Brăila, Programul Rabla 2022 a trimis deja la casat 160 de mașini vechi, preluate de centrul Remat ”Miorița”, al cărui punct de lucru funcționează în incinta fostului Combinat Chimic de la Chiscani. ”Pentru 130 de rable s-au eliberat certificatele de distrugere în prima etapă a programului, derulată în perioada februarie - martie. Alte 30 de mașini vechi au fost predate de proprietari la centrul de colectare și le-am preluat în custodie, urmând să emitem certificatele de distrugere aferente fiecăreia în luna mai, când este programată cea de-a doua etapă. Primim în continuare autovehicule scoase din uz în vederea înscrierii în Programul Rabla, mai ales că, spre deosebire de anii trecuți, cei care vor să achiziționeze o mașină nouă se pot înscrie în program cu două mașini vechi”, ne-a informat Gigi Cloșcă, patronul centrului Remat ”Miorița” Brăila.

Pot fi înscrise în Programul Rabla toate mașinile care au fost înmatriculate în România în urmă cu minim 6 ani. Astfel, sunt acceptate chiar și mașinile care nu au mai mult de 6 ani vechime și norme de poluare Euro 4 sau peste. Pentru vehiculele cu normă de poluare de la Euro 4 în sus, în Programul Rabla Clasic se acordă un tichet în valoare de 6.000 lei. Pentru cele cu normă de poluare de până în Euro 3, cu vechime de minim 15 ani, se primește o bonificație de 7.500 lei. În cazul în care se predau două mașini vechi, pentru prima introdusă în sistem se acordă 7.500 lei dacă are normă de poluare până în Euro 3 și minim 15 ani vechime, sau 6.000 lei dacă are normă de poluare minim Euro 4 și are cel puțin 6 ani de când a fost înmatriculată în România. Pentru cea dea doua mașină introdusă în sistem se acordă 4.500 lei, dacă are până în Euro 3 și minim 15 ani vechime, sau 3.000 lei, dacă are minim Euro 4 și 6 ani de când a fost înmatriculată în țară. Astfel, dacă se predau două mașini vechi de cel puțin 15 ani, cu normă de poluare până în Euro 3, valoarea cumulată a tichetelor primite poate ajunge la 12.000 lei, pentru Programul Rabla Clasic, în cadrul căruia pot fi achiziționate automobile noi cu propulsie convențională. Cei care optează pentru mașini hibrid sau electrice, primesc în plus și alte bonusuri acordate de statul român.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro