Mergi la conţinutul principal

Brăileanule, te pupă Stancu şi Bădălan... Pe portofel!

Aici nu mai e vorba despre stânga sau dreapta, despre PSD sau PNL, Opoziţie sau Putere. Nu este vorba nici despre bugetari sau corporatişti, despre tineri sau bătrâni, despre susţinători ai lui Dragnea sau Iohannis. Nici măcar despre cei care au mers la vot pe 11 decembrie şi cei care nu. Aici este vorba despre statul de drept, despre justiţie şi dreptate. Despre moralitate, decenţă şi bun simţ. Valori care, încă o dată au reuşit să ne despartă. În NOI şi CEILALŢI NOI.

Nişte NOI, cei care încă mai cred în idealuri, şi CEILALŢI NOI, cei care înghit pe nemestecate gogoşile livrate de o gaşcă de penali cocoţată la putere pe promisiuni deşarte. NOI, cei care cer un singur lucru: fără corupţie şi hoţie, şi CEILALŢI NOI, care, prostiţi de o presă tembelă şi aservită, au ales să se vândă pentru 100 lei la pensie sau salariu. Nişte CEILALŢI NOI atât de încăpăţânaţi încât pur şi simplu refuză să privească dincolo de ochelarii de cal, renegându-şi inclusiv copiii, care nu doresc decât să trăiască liber, decent şi cinstit într-o ţară în care infractorii să fie traşi la răspundere pentru faptele lor.  Nişte CEILALŢI NOI, care împroaşcă tone de venin asupra oricui are „îndrăzneala” să spună că Dragnea e un penal, că în guvern sunt doar neisprăviţi, ori că locul borfaşilor e în puşcării. Nişte CEILALŢI NOI, care, deşi n-ar accepta nici ca preşedinte de bloc un escroc şi se închid în case cu şapte lacăte de cum se lasă seara, văd în Dragnea un semizeu iar în „amărâţii” din penitenciare nişte „victime” ale sistemului.

Nişte CEILALŢI NOI atât de intoxicaţi încât nici măcar nu vor să priceapă că miza celor două ordonanţe nu e „aerisirea” puşcăriilor (2.500 - 3.000 de deţinuţi eliberaţi nu vor rezolva nici pe departe problema cu UE, cu CEDO) ci că adevărata luptă se dă pentru scăparea colectivă a unor condamnaţi sau cercetaţi penal precum: Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Vanghelie, Darius Vâlcov, Dan Şova, Hrebenciuc, Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Sebastian Ghiţă, Cătălin Voicu, Gheorghe Ştefan, Elena Udrea, Alina Bica, Gabriel Oprea ori Dan Voiculescu. Şi, apropo brăileanule care mi-ai umplut cu noroi pagina de facebook, am uitat să-ţi povestesc. De graţiere şi amnistie (şi crede-mă pe cuvânt, ştiu definiţiile amândurora) ar putea beneficia şi Gheorghe Bunea Stancu şi fostul general Bădălan, aşa, ca să nu fie cu supărare, unul pe stânga, unul pe dreapta. Pentru asta mă obligi tu, brăileanule, care ţi-ai permis să cataloghezi oamenii ieşiţi în stradă drept „cretini” şi „jeguri”, să susţin un referendum, deşi sunt nişte bani care-ar putea fi folosiţi în altă parte? Eu nu vreau referendum, eu vreau dreptate. Şi aş mai vrea ca tu să înţelegi: apărând cu tărie amnistia şi graţierea, practic militezi ca şi Bunea Stancu, şi Eugen Bădălan, şi alte sute ca ei, numiţi sau aleşi, funcţionari publici ori foşti şi actuali parlamentari, să-şi poată mânca liniştiţi pensiile... da, pensiile alea despre care chiar şi tu urlai până mai ieri că sunt nesimţite. Ia uită-te la tine în portofel, la cât ai ajuns cu suta de la Dragnea? Tot puţin? Să fii sănătos, dar să ştii că aceasta este consecinţa fărădelegilor tuturor celor enumeraţi mai sus şi a abuzurilor de care acum TU vrei să-i faci scăpaţi. Diferenţa dintre portofelele lor şi al tău se regăseşte în licitaţiile trucate, în şmenurile din achiziţii, lucrările de mântuială, hoţiile, furturile din banul public şi cheltuirea lui în batjocură.

Dacă nu ai înţeles, să-ţi mai spun o dată: noi suntem NOI şi CEILALŢI NOI, mai dezbinaţi şi mai înverşunaţi ca niciodată. Ei însă - nu te uita în gura lor când se ceartă pe la televizor, e doar un circ ieftin pentru tine - în realitate sunt un singur grup compact, puternic şi unit de infracţiunile pe care le-au comis şi le comit, cu girul tău, mână în mână, la grămadă. Indiferent de culoarea politică, vârstă, mustaţă sau sex. E gaşca coruptă, dar solidă, potentă, influentă a politicienilor penali. Pe care dacă-i scapi, să reţii te rog, îi scapi tot la grămadă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro