Mergi la conţinutul principal

Brăila se menține în top și la Bacalaureat. Locul 3 pe țară

* dacă înainte de afișarea rezultatelor finale județul nostru se afla pe locul 6 în ierarhia națională la promovabilitatea în rândul seriei curente, după contestații a reușit să urce pe podium * rata finală de promovare este de 83,2%, mai mare în comparație cu cea de anul trecut

 

Pentru al doilea an la rând, județul Brăila se clasează pe podiumul promovabilității la examenul național de Bacalaureat. Dacă înainte de contestații județul nostru ocupa locul 6 în ierarhia națională, cu o promovabilitate de 80,4% în rândul seriei curente, după contestații și afișarea rezultatelor finale rata de promovare a crescut la 83,4%, procent care plasează Brăila pe locul 3. Pe primul loc se află județul Cluj – 85,2%, iar pe locul 2 județul Galați – 84,5%.

Conform notelor finale, rata cumulată de promovare a Bacalaureatului în județul Brăila (seria curentă plus seriile anterioare) este de 76,75%, în creștere față de anul trecut (71,4%). Reamintim că la examen au participat 1.604 candidați, din care 1.231 au reușit să promoveze. Un singur candidat a obținut media 10, fiind vorba de Brian Cristian Beiliciu, absolvent al Liceului de Arte.

În ceea ce privește promovabilitatea pe licee, doar la Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci” se înregistrează o rată de promovare de 100%. Pe locul doi se află Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” – 97,95%, pe trei Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” – 96,84%, urmat de Colegiul Național Pedagogic ”Dumitru Panaitescu Perpessicius” – 95,65% și Colegiul Național ”Ana Aslan” - 86,42%. La polul opus se află Liceul ”Matei Basarab” Măxineni – 18,18%; Liceul Tehnologic ”Panait Istrati” Brăila – 18,18% și Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” – 15%.

Și anul trecut, județul Brăila s-a clasat pe locul 3 în topul promovabilității pe țară la Bacalaureat, cu un procent de 80,04% în rândul candidaților din seria curentă. Chiar dacă anul acesta promovabilitatea este mai mare, în sesiunea din 2020 s-au luat două medii de 10, acestea fiind obținute de doi absolvenți ai Colegiului Național ”Gh. M. Murgoci”. Rata cumulată de promovare ca fost de 71,45% (seria curentă și seriile anterioare).

La examenul de Bacalaureat din 2019, județul Brăila s-a clasat pe locul 4 în ierarhia județeană. Promovabilitatea în rândul seriei curente a fost de 83,36%, iar rata cumulată de promovare a fost de 76,33%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu