Mergi la conţinutul principal

Brăila ocupă un loc fruntaş în Patrula de Reciclare

Pe parcursul anului trecut, Brăila a avut o contribuţie importantă la Patrula de Reciclare, un program naţional de educaţie de mediu desfăşurat de Asociaţia Română pentru Reciclare "RoRec", cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale şi cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare Judeţene. Sute de profesori şi mii de elevi din toată ţara fac parte din Patrula de Reciclare, încurajând comportamentul responsabil faţă de mediu în comunităţile lor şi promovând colectarea selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).
Din 2011, de la lansarea la nivel naţional a acestui proiect, s-au colectat peste 700.000 kg de DEEE.
În ediţia 2013 - 2014 a programului, printre companiile care au răspuns apelului profesorilor şi elevilor din cadrul Patrulei de Reciclare s-au numărat şi SC "Dunărea" SA şi SC "Comcereal" SA Brăila care au casat, fiecare, peste o tonă de deşeuri electrice, situându-se astfel în topul clasamentului, alături de companii din Bucureşti, Vâlcea, Constanţa sau Sibiu.
"Până în septembrie 2015, ne-am propus să atingem cantitatea de 1.000.000 kg de deşeuri electrice colectate de Patrula de Reciclare, de la lansarea programului, iar premisele sunt favorabile", anunţă Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociaţiei RoRec.
Firmele, instituţiile, şcolile şi persoanele pot preda la reciclare deşeuri electrice la punctele de colectare de peste tot din ţară, sunând la TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit în toate reţelele de telefonie) sau scriind la suporterpatrula@rorec.org.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro