Mergi la conţinutul principal

Brăila, neîncăpătoare de Zilele Oraşului

Faleza şi mai ales spaţiul din jurul scenei de pe Esplanadă au fost pline până la refuz, duminică seară, de mulţimea venită să asiste la spectacolul oferit de trupele DJ Project şi Carlas Dreams, în încheierea manifestărilor dedicate Zilelor Brăilei, ediţia 2016. Spre deosebire de seara precedentă, când pe scenă au urcat artişti de muzică populară, iar printre spectatori s-au aflat în principal persoane trecute de prima tinereţe, luni publicul a fost format în majoritate de tineri. De altfel, organizatorii au luat în calcul acest lucru şi au scos din jurul scenei băncile aflate de obicei acolo, tocmai pentru ca publicul tânăr să poată beneficia de o atmosferă specifică show-rilor cu muzică dance şi rock.
Din păcate, publicul a fost dezamăgit de prestaţia celor de la DJ Project, care au întrerupt spectacolul de mai multe ori, motivând că sunt probleme cu sursele de energie care le alimentau aparatura de scenă. Totul a culminat cu oprirea concertului înainte de timpul prestabilit. "Nu mai putem continua cu aceste întreruperi de curent", a motivat liderul trupei, înainte de a-şi lua laptop-ul şi a părăsi scena. Aşa-numitele probleme de alimentare cu energie nu le-au provocat, însă, nicio greutate celor de la Carlas Dreams, care au reuşit să facă un spectacol foarte apreciat de public, fără nicio întrerupere. Şi show-ul cu lasere care a urmat după prestaţia celor de la Carlas Dreams a fost la fel de apreciat de spectatori, astfel că Zilele Brăilei s-au terminat în aplauzele celor care au rezistat lângă scenă până după ora 23.00.
Per total, primarul Marian Dragomir s-a declarat mulţumit, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de felul cum au decurs Zilele Brăilei în acest an. Faptul că a fost foarte multă lume pe faleză şi în zona scenei de pe Esplanadă constituie pentru edilul şef un indiciu că surprizele pregătite de Primărie au avut un bun ecou în rândul publicului. "Semnalele primite de la oameni sunt bune. Brăilenii au apreciat faptul că nu ne-am axat doar pe faleză, pe Parcul Monument sau Grădina Mare ci am intrat şi în cartiere cu diverse manifestări. Cert este că am încercat să avem spectacole pentru toate categoriile de public, şi pentru tineri şi pentru cei mai în vârstă", a declarat Dragomir. Acesta s-a arătat mulţumit şi de faptul că publicul a apreciat noutăţile cu care a venit Primăria în acest an, faţă de ediţiile precedente. Astfel, prezenţa fachirilor, a personajelor de desene animate şi mai ales a mascotei care reprezenta ceasul-turn din Piaţa Traian a fost de bun augur, consideră primarul, care promite că şi pentru ediţiile viitoare se vor căuta elemente de noutate pe gustul brăilenilor şi a turiştilor veniţi în oraş în perioada Zilelor Brăilei. "Am avut plăcerea să constat că nu doar brăilenii au asistat la spectacole ci şi foarte multe persoane venite din alte oraşe. În special pentru concertul susţinut de trupa Carlas Dreams au venit tineri din Galaţi şi Buzău, dar şi din zone mult mai îndepărtate. Am întâlnit persoane venite din Bucureşti şi chiar din zona Olteniei pentru acest eveniment. Din informaţiile pe care le am, toate hotelurile din oraş au fost ocupate la întreaga capacitate în această perioadă", a declarat Dragomir.

Mulţumiri publice pentru Carlas Dreams, penalizare drastică pentru DJ Project

Edilul-şef a ţinut să le mulţumească public celor de la Carlas Dreams pentru spectacolul incendiar oferit publicului din Brăila. "Cei de la Carlas Dream au făcut toţi banii, dacă mă pot exprima mai puţin protocolar. Au dovedit că sunt profesionişti, de la faptul că au cântat live până la felul cum şi-au pregătit spectacolul, cu probele de sunet făcute înainte", a declarat primarul. În schimb, despre cei de la DJ Project, Dragomir nu a avut cuvinte de apreciere. Dimpotrivă, primarul a taxat atitudinea acestora, spunând că întreruperea concertului înainte de termen, pentru o motivaţie fără niciun temei, a dus la penalizarea respectivei trupe. "Practic, putem spune că DJ Project şi managerul lor, compania Media Sprint, au evoluat pe gratis la Brăila. Pentru că au întrerupt reprezentaţia, i-am penalizat cu 50% din onorariu. În plus, am convenit cu managerul ca la un viitor eveniment organizat de Primăria Brăila să facă un discount de 1.000 de euro. Onorariul convenit pentru show-ul DJ Project a fost de 2.000 de euro, deci dacă i-am penalizat cu jumătate din această sumă, iar pe viitor o să avem un discont de 1.000 de euro, putem spune că reprezentaţia lor a fost pe gratis", argumentează primarul. Acesta spune că marţi dimineaţă a avut o discuţie foarte serioasă cu liderul trupei DJ Project şi cu managerul Media Sprint, iar aceştia au recunoscut că vina pentru incidentele din timpul spectacolului le-a aparţinut în totalitate. "Au avut o problemă de soft la laptopul folosit pe scenă. Ei nu au făcut probe de sunet înainte de spectacol, cu toate că au fost invitaţi să facă asta. Carlas Dreams au făcut aceste probe de sunet şi la ei a fost totul în regulă", a mai punctat Marian Dragomir. Onorariul acestei trupe a fost de circa 10.000 euro.

200.000 lei, bugetul pentru ediţia din acest an a Zilelor Brăilei

Primarul a dezvăluit că pentru ediţia din acest an a Zilelor Brăilei municipalitatea urmează să achite circa 200.000 lei (2 miliarde de lei vechi n.n.). "În 2015, bugetul alocat a fost de 160.000 lei, iar pentru ediţia de acum suma va fi de maximum 200.000 lei. Încă nu s-a făcut un calcul exact al costurilor. Dacă nu intervenea ziua de doliu naţional din data de 13 august, probabil că am fi avut costuri mai mici. Faptul că a trebuit să amânăm anumite reprezentaţii, prelungind perioada de cazare a artiştilor respectivi dar şi a delegaţiilor venite din partea oraşelor din străinătate cu care suntem înfrăţiţi, a dus la o creştere a cheltuielilor. Suma exactă urmează să fie calculată în perioada următoare", a precizat edilul-şef.

Nici la anul nu scăpăm de norii de fum de grătar

În fine, primarul Marian Dragomir a atins şi problema fumului generat de numeroasele grătare amplasate pe faleză şi în zona scenei. Mulţi dintre participanţi au fost deranjaţi de norii groşi de fum care ajunseseră de pe faleză inclusiv pe platoul din faţa Palatului Administrativ, dar şi de mirosul de carne arsă ce îmbâcsea totul în jur. "A fost o problemă, într-adevăr. Nu am vrut să stricăm atmosfera de sărbătoare prin aplicarea de amenzi, dar deja i-am avertizat pe toţi agenţii economici care au terase în zonă că pentru anul viitor nu vor mai fi permise grătarele fără hornuri care să dirijeze fumul în sus. I-am notificat de acum, cu un an înainte, ca să nu spună că n-au ştiut", a declarat Dragomir. Întrebat dacă nu s-ar putea interzice de tot folosirea grătarelor, cel puţin în apropierea zonelor unde se desfăşoară spectacole, primarul a spus că acest aspect este puţin probabil, în contextul în care proprietarii de terase au semnat deja cu Primăria contracte valabile pe cinci ani de acum încolo.
Reamintim că la actuala ediţie a Zilelor Brăilei au evoluat pe scena de pe Esplanadă, duminică, 14 august, mai mulţi artişti de muzică populară, spectacolul culminând cu recitalurile Margaretei Clipa şi Mariei Dragomiroiu. Tot duminică, Primăria a oferit un spectacol de artificii. În seara zilei de luni, 15 august, au cântat DJ Project şi Carlas Dreams, concertul acestora încheindu-se un un spectacol de lasere.
În perioada Zilelor Brăilei a mai avut loc Festivalul Naţional de Dans Popular "Lină Chiralină", Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret "Cărăbuş", Târgul Naţional al Anticarilor şi Buchiniştilor, Târgul Naţional al Meşterilor Populari, Parada maşinilor de epocă etc.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro