Mergi la conţinutul principal

Brăila, la coada Top Forbes Best Cities 2016

Publicaţia Forbes a dat publicităţii ediţia din acest an a topului celor mai bune 40 de oraşe din România pentru afaceri în 2016 - Forbes Best Cities. Clasamentul, ajuns la ediţia a patra, reconfirmă declasarea Brăilei în rândul oraşelor propice afacerilor, municipiul fiind pe locul 31, după Slobozia.
Metodologia prin care au fost departajate oraşele: au fost analizate reşedinţele de judeţ, polii de business din fiecare unitate administrativă. Au fost luate în calcul zece criterii (Produsul Intern Brut pe judeţ, PIB-ul pe cap de locuitor, societăţile comerciale cu capital străin, câştigul salarial, şomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuinţe, unităţile de învăţământ).
După cum spuneam, Brăila ocupă locul 31 în clasamentul din acest an, în urcare totuşi două locuri faţă de adiţia de anul trecut. Realizatorii topului menţionează în cazul nostru că industriile principale rămân construcţii, metalurgie şi energie, Vard Brăila (construcții navale), Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila (tratarea și distribuția apei) și Brainconf (industria textilă) fiind cele mai puternice companii înregistrate în județ.
De altfel, în Regiunea Sud-Est, din care facem parte Galaţiul şi Constanţa sunt pe primele locuri, urmate de Tulcea - locul 26, Brăila - 31, Buzău - locul 37 şi Focşani (municipiul reşedinţă de judeţ în Vrancea) - locul 38.
La nivel naţional, clasamentul este condus de Timişoara, Cluj şi Bucureşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro