Mergi la conţinutul principal

Brăila în sărbătoare!

• până pe data de 15 august, în mai multe zone din oraşul nostru vor avea loc manifestări şi spectacole dedicate Zilelor Brăilei •printre acestea se numără: Festivalul Internaţional de Folclor “Lină Chiralină”, Parada maşinilor de epocă, Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret “Cărăbuş”, Târgul Naţional al Meşterilor Populari, Târgul Naţional al Anticarilor şi Buchiniştilor, recitaluri şi Spectacol cu artificii şi lasere

 

Ieri, pe 8 august, au început manifestările dedicate Zilelor Municipiului Brăila, evenimente care se vor desfăşura până pe data de 15 august 2019.

Astfel, în perioada 8-10 august, începând cu ora 18.00,  pe Faleza Dunării are loc Festivalul Internaţional de Folclor “Lină Chiralină”, până pe 15 august, tot pe Faleza Dunării este Târgul Meşterilor Populari, iar pe Strada Mihai Eminescu - Târgul Naţional al Anticarilor şi Buchiniştilor.

Astăzi, 9 august, de la ora 18,00 începe Parada Portului Popular pe traseul: Liceul “Edmond Nicolau” – Bariera Călăraşilor – Calea Călăraşilor – Piaţa Independenţei – Faleza Dunării.

La Brăila Mall, de la ora 17.00 - Expoziţie de navomodele şi obiecte marinăreşti; Prezentare ofertă educaţională; Concert susţinut de muzica militară a garnizoanei Brăila; Prezentare de filme din activitatea Forţelor Navale; Fotografii în cadru cu specific marinăresc, iar de la ora 20.00 – Spectacol de muzică populară susţinut de participanţii la Festivalul Concurs de folclor “Lină Chiralină”.

În Grădina Publică, de la ora 19.00 - Spectacol de muzică populară susţinut de participanţii la Festivalul Concurs de folclor “Lină Chiralină”.

Pe Faleza Dunării, de la ora 19.00 - Festivalul Concurs de folclor “Lină Chiralină”

Sâmbătă, 10 august, la Brăila Mall - Parada Maşinilor de Epocă, iar de la ora 18.30 traseul va fi: Brăila Mall – Bariera Călăraşilor – Calea Călăraşilor - Piaţa Traian – Calea Galaţi - Bulevardul Dorobanţilor – Bariera Călăraşi- Calea Călăraşilor - Parcarea Primăriei.

În Parcul “Caporal Muşat”, de la ora 18.00 - Spectacol de muzică populară susţinut de participanţii la Festivalul Concurs de folclor “Lină Chiralină”, continuat de la ora 19,00 în Parcul Monument, unde, de la ora ora 19.40 va fi şi un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul “Grâuşorul Osmănean”.

În Grădina Publică, de la ora 19.00 – Spectacol de muzică populară susţinut de participanţii la Festivalul Concurs de folclor “Lină Chiralină”, iar de la ora 20.30 – Parada Modei, creator Florentina GIOL şi momente muzicale- Chroma Project.

Pe Faleza Dunării, de la ora 10.00 – Faleza Dunării-Moara Violatos – “Ziua Porţilor Deschise”: Prezentarea navelor, armamentului şi tehnicii din dotare; Vizitarea navelor militare; Prezentare de filme din activitatea Forţelor Navale, iar de la ora 20.00 - Festivalul de folclor “Lină Chiralină” – Festivitate de premiere-Gala Laureaţilor.

Duminică, 11 august, la Brăila Mall, de la ora 18.30 – Spectacol de muzică populară susţinut de participanţii la Festivalul Concurs de folclor “Lină Chiralină”.

În Parcul “Monument”, de la ora 16.00 – Concurs Naţional de Karting, coordonator prof. George Prisecaru; de la ora 19.00 – Spectacol de teatru pentru copii “Amintiri din copilărie” susţinut de Teatrul “Alexandru Davila” din  Piteşti, iar de la ora 20.00 – Spectacol folcloric cu artişti ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila, soliste Dorina Perianu, Alexandra Georgiana Macoveiu, Marta Oprea şi Maria Ciocan.

Pe Strada Mihai Eminescu, de la ora 19.00 - Spectacol oferit de elevii Palatului Copiilor Brăila.

În Grădina Publică, de la ora 10.00 – Festivitate de Premiere “50 de ani de Căsnicie”, Program artistic susţinut de Macoveiu Georgiana; de la ora 10.30 – Ateliere de creaţie şi pictură – Teatrul de Păpuşi Brăila; ora 18.00 – Concert de Promenadă susţinut de Asociaţia Culturală Voces Concordiae; ora 20.30 - Maraton de Jazz şi Blues cu trupele CHROMA PROJECT, ALEX CALANCEA BAND – Republica Moldova şi TRENUL DE NOAPTE.

În Piaţa Independenţei, de la ora 10.00 – Expoziţia maşinilor de epocă şi probe de îndemânare; ora 18.00 – Parada Costumelor şi a personajelor din desene animate şi poveşti, pe traseul: Piaţa Independenţei – Calea Călăraşilor – Bariera Călăraşilor – Parc Monument; ora 19.00 – Concurs de şah, Clubul Fair Play Brăila.

În Parcul de pe “Calea Galaţi”, de ora 19.30 – Spectacol de Muzică Populară  susţinut de artişti ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila.

Pe Faleza Dunării, de la ora 19.30 – Spectacol oferit de Palatul Copiilor Brăila, la ora 20.15 – Spectacol susţinut de Ansamblul Parnassos al Comunităţii Elene Brăila; ora 21.00 – Spectacol de muzică uşoară susţinut de elevii Şcolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”, dansuri cu Lil Motion Dance School, iar de la ora 22.00 – invitat special- Alexandra Stan.

Luni, 12 august, la Brăila Mall, de la ora 18.30 – Spectacol de teatru pentru copii “Degeţica”, susţinut de Teatrul “Anton Pann”, din Râmnicu Vâlcea.

În Parcul Monument , la rondou, de la ora 10.30 – Ateliere de Creaţie “Îmi construiesc păpuşa” – Teatrul de Păpuşi Brăila; ora 11.30 – Spectacol de teatru pentru copii “Din poveştile copilăriei” – Liceul de Arte “H. Darclee” Brăila; ora 12.15 - Concurs de şah “Brăila – Oraşul cu Salcâmi”, şah rapid, ediţia 2019;

ora 18.30 - Spectacol de teatru pentru copii “Capra cu trei iezi” – Teatrul de Păpuşi “Gulliver”, din Galaţi; ora 21.00 – Caravana Filmului Românesc – OCTAV, Regia şi Scenariul: Serge Ioan Celibidachi, cu : Marcel IUREŞ, Victor REBENGIUC.

În Grădina Publică, de la ora 10.30 – Atelierul de Teatru “Peripeţiile lui Habarnam” şi “Făt Frumos din calculator” - Teatrul de Păpuşi Brăila; ora 11.30 – Spectacol pentru Copii “Amintiri din copilărie” – Teatrul “Alexandru Davila”, Piteşti; ora 18.30 - Spectacol pentru Copii “Ursul Păcălit de vulpe” - Teatrul de Păpuşi Brăila; ora 20.00 – Spectacol oferit de elevii Palatului Copiilor Brăila.

Pe Faleza Dunării, de la ora 19.30 – Seară de folk – TRUPA ANTIC, FLORIN CHIRIAC BAND şi IBAND.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro