Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bolnav psihic, condamnat pentru tentativa de omor

Tribunalul Braila l-a condamnat pe Nicusor Ionita, in virsta de 33 de ani, din comuna Cazasu - individ identificat cu grave afectiuni psihice (epilepsie posttraumatica, crize GM, tulburari de personalitate de tip exploziv) -, la 3 ani de inchisoare, pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor. Aflat in evidentele Spitalului "Sf. Pantelimon" Braila si pensionat pe caz de boala (invalid gradul III), inculpatul si-a injunghiat cumnatul, provocat de acesta, spun anchetatorii, victimei fiindu-i pusa viata in pericol.
Agresiunea s-a derulat pe fondul consumului exagerat de alcool, precizeaza procuroul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, magistratul care s-a ocupat de caz.
Inculpatul locuieste in comuna Cazasu, are un copil minor si traieste in concubinaj. In aceeasi gospodarie mai locuiesc parintii lui Ionita, precum si alte rude.
Potrivit procurorului anchetator, in ziua de 1 iulie 2005, Nicusor Ionita a muncit pentru un vecin, Andronache, care la sfirsitul activitatii l-a cinstit cu o bere. Acest lucru se intimpla in jurul orei 18.00. Pentru ca bause pe nemincate, epilepticului i s-a facut brusc rau. Ca sa-si revina, el s-a dus acasa si s-a culcat. Nu se stie din ce motiv, in jurul orei 21.00, inculpatul s-a trezit buimacit si s-a luat la cearta cu tatal sau, Vasile. Cumnatul lui Nicusor, Neculai Voinea, a intervenit in conflict, ca sa-l linisteasca pe scandalagiu. Ametit de bautura, Neculai si-a luat cumnatul de brat si l-a dus in casa, ba, mai mult, i-a tras si vreo citiva pumni, spun anchetatorii. Atit i-a trebuit bolnavului psihic. S-a dus iute in bucatarie si a luat un cutit, apoi si-a injunghiat ruda in spate, in zona omoplatului.
Agresorul a fost repede dezarmat de o ruda, care se afla in apropiere. Ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat, dupa incident, Nicusor Ionita s-a dus si s-a culcat. Victima a fost transportata in stare grava la Spitalul Judetean Braila, apoi la Spitalul Judetean de Urgenta Galati, leziunile constatate punindu-i viata in primejdie. Potrivit raportului medico-legal, lui Neculai Voinea i-au fost necesare 25 de zile de ingijiri medicale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii