Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bogateanu a fugit din tara

Rasturnare de situatie in dosarul de ultraj in care sint cercetati Radu Bogateanu, liderul gruparii "Catali" din Varsatura, si mina dreapta a acestuia, Adrian Balan: dupa doua zile de confruntari in instanta, Tribunalul a dispus, ieri, arestarea preventiva a inculpatilor, insa cei doi au disparut fara urma, iar Politia a intrat in stare de alerta, pentru capturarea lor.
Completul de judecata al Tribunalului Braila, compus din trei magistrati, a admis recursul Parchetului, a casat sentinta Judecatoriei si a dispus arestarea lui Bogateanu si a lui Balan, pe o perioada de 29 de zile, "incepind cu data incarcerarii". Decizia Tribunalului este definitiva, astfel ca liderul gruparii din Varsatura trebuie sa fie musai arestat. "Probele administrate au fost aceleasi, insa am reusit sa convingem judecatorii asupra oportunitatii arestarii preventive a celor doi inculpati", ne-a declarat, ieri, satisfacut, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, coordonatorul anchetei in cazul "Catali". Surse judiciare ne-au informat ca suspectii fusesera vazuti ultima oara, in jurul orei 13.00, in zona Cabanei Stejarul, intr-o masina cu numar de Bucuresti.
Imediat dupa emiterea mandatului de arestare, politistii au organizat o razie in Varsatura, Viziru si Radu Negru, pentru prinderea liderului gruparii "Catali" si lui Adi Balan. Mai multe echipaje de Politie au descins simultan in diferite locatii in care ar fi putut fi gasit Bogateanu, insa oamenii legii au avut ghinion. Cei doi parca intrasera in pamint si, cu toate ca actiunea a continuat si dupa lasarea serii, Bogateanu si Balan nu au fost capturati.
Contactat telefonic de un reporter de la "Obiectiv", "Romica" Bogateanu a declarat, aseara, ca a fugit din tara deoarece se considera nevinovat si a etichetat dosarul ca fiind unul "fabricat" la comanda, pentru eliminarea sa, motiv pentru care se va preda autoritatilor din Capitala: "Am sarit putin "gardul", fiindca nu mi se pare normal ce se intimpla. E un dosar "fabricat"! De ieri (luni - n.r.) am primit semnale ca s-ar putea sa ne dea mandate, asa ca aseara am plecat. Cind ma voi hotari sa ma predau, ma voi urca in avion si ma voi duce direct la Bucuresti. Am multe de spus, in legatura cu ce se petrece in Politia Braila, asa ca nu voi veni acolo, ci ma voi preda la Bucuresti."
Reamintim ca, miercuri, 15 februarie 2006, in jurul orei 19.00 - 19.15, DPIR a fost sesizat in legatura cu prezenta nejustificata, in zona blocului N din Radu Negru - Mogador, a unui grup de tineri. In zona a fost trimis un echipaj al Politiei, format din patru agenti DPIR. La vederea masinii Politiei, tinerii au luat-o la fuga. Trei dintre acestia, au fost retinuti in scara unui bloc din apropiere, iar oamenii legii i-au retinut, incercind sa-i legitimeze. Potrivit procurorilor care s-au ocupat de caz, in acel moment, si-au facut aparitia Radu Bogateanu, zis "Romica", 35 de ani, si Adrian Balan, 30 de ani, din gruparea "Catali", impreuna cu alti indivizi. "Romica" si "Adi" "au inceput sa-i ameninte cu moartea pe politisti, sa-i injure si sa le adreseze cuvinte obscene". In varianta acuzarii, Bogateanu avea la el o bita de baseball, cu care a incercat sa-l loveasca pe un "mascat" DPIR. Acesta, insa, a parat lovitura. Acelasi inculpat a incercat sa-l loveasca pe politist cu pumnul, insa a nimerit geamul masinii, spargindu-l. Atmosfera se incinsese de-a binelea, oamenii legii fiind depasiti numeric. In aceste conditii, ei au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de arma in aer, dupa care i-au imobilizat pe cei doi inculpati si i-au dus la sediu. De la ora 12.00 noaptea si pina a doua zi dimineata, "Romica" si "Adi" au fost audiati la Parchet, impreuna cu alti tineri, martori la incidentul din Mogador. Liderul gruparii "Catali" si martorii lor contrazic varianta acuzarii, afirmind ca nu i-ar fi agresat pe politisti si ca li s-ar fi incalcat dreptul la aparare. Mai mult, trei martori ai apararii au declarat ca ar fi fost batuti de "cagulati" si ca li s-ar fi impus sa dea declaratii favorabile Politiei. Afirmatia a fost combatuta de procurorii anchetatori, care ne-au declarat oficial ca tinerii nu aveau nici o zgirietura atunci cind au fost audiati la Parchet. Vom reveni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii