Mergi la conţinutul principal

Blestemul ploii, pe strada Panait Istrati din satul Baldovineşti

• surplusul de apă provenit din precipitaţiile abundente duce, invariabil, la inundarea unor gospodării de pe strada respectivă • localnicii afectaţi acuză Primăria comunei Vădeni că nu se implică pentru rezolvarea acestei probleme • primarul Coman Stanca susţine contrariul, spunând că, zilele trecute, a trimis un excavator în zonă, pentru evacuarea bălţilor din curţile oamenilor

 

Pentru câteva familii domiciliate pe o stradă din satul Baldovineşti, comuna Vădeni, fiecare ploaie mai însemnată cantitativ este percepută ca un adevărat blestem, pentru că, invariabil, provoacă inundarea curţilor şi grădinilor, afectând totodată şi pereţii caselor de locuit. Se întâmplă aşa, după cum se plânge localnicul Moldoveanu M., deoarece strada respectivă nu este dotată cu şanţuri corespunzătoare, iar surplusul de apă nu are pe unde să se scurgă. “Locuim pe strada Panait Istrati din satul Baldovineşti, iar de mai bine de 2 ani ne confruntăm cu o problemă majoră: lipsa şanţurilor taluzate de-a lungul străzii. Cum nici canalizare nu există, după ploaia de zilele trecute, ne-am confruntat cu inundarea curţii, a grădinii, a serei şi udarea pereţilor casei. Strada fiind neasfaltată, este plină de gropi şi apă. Menţionez că în acte această stradă apare ca fiind asfaltată. După nenumărate solicitări către doamna primar a comunei noastre, solicitări telefonice dar şi faţă în faţă, dumneaei văzând la faţa locului problema străzii, nu s-a luat nicio măsură pentru remedierea situaţiei”, se arată într-o sesizare trimisă de Moldoveanu M. pe adresa redacţiei noastre. 

Primarul Coman Stanca ne-a confirmat că pe respectiva stradă din satul Baldovineşti, care poartă numele ilustrului scriitor Panait Istrati, există probleme legate de surplusul de apă provenit din precipitaţii. Edilul comunei Vădeni respinge, însă, acuzaţiile potrivit cărora nu s-ar implica pentru rezolvarea problemei. “Zilele trecute, am trimis un excavator pentru a săpa un şanţ în spatele curţii familiei Moldoveanu, astfel încât apa care băltea să se poată scurge spre un canal de irigaţii. Pe strada Panait Istrati există şanţ de scurgere, dar gospodăria familiei Moldoveanu este singura care se inundă, probabil pentru că este poziţionată la o cotă mai mică decât restul străzii”, spune primarul Vădeniului.

Coman Stanca respinge şi informaţia că strada Panait Istrati ar figura în documente ca fiind asfaltată şi spune că urmează ca, în următorii doi-trei ani, atât strada în cauză cât şi celelalte uliţe din satul Baldovineşti să intre într-un program de asfaltare şi de extindere a canalizării în urma căruia vor fi rezolvate toate problemele provocate acum de ploile abundente. “Am depus un proiect pentru obţinerea finanţării de la Guvern, iar investiţia o să intre în execuţie în următorii doi trei ani”, ne-a mai declarat primarul Coman Stanca.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro