Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

To be or inot to be

Asadar, si in acest an inundatiile s-au facut cit casa. Am vazut cu totii la televizor cit de manoase au fost, de-ti era mai mare dragul sa iesi sa le privesti, sa le fotografiezi. Sa luam si partea buna a acestor inundatii. Ma, deci pina la 1 ianuarie 2007 nu mai este mult si vom intra cu japca in Uniunea Europeana. Cred ca va dati seama ca nu puteam intra in UE cu satele si comunele pe care le aveam pe inventar. Pai, cite case din chirpici ati vazut voi in UE, bre? E clar: in halul asta nu ne puteam prezenta la apelul de seara al parlamentarilor europeni. Ne faceam naibii de bafta. Daca autoritatile le-ar fi zis taranilor sa-si darime bordeile si sa-si faca, totusi, case, s-ar fi lasat cu rascoala ca-n 1907. Cred ca pentru astia din Guvern, inundatiile au picat la fix. Nici daca se rugau la Mecca sa vina asemenea mindrete de puhoaie, nu li s-ar fi implinit dorinta. Acum, iacata, bordeiele din chirpici au fost luate de ape si duse departe de camerele de luat vederi. Ce-a fost greu, a trecut. Pina la 1 ianuarie 2007 se vor ridica niste case jos palaria si sus mansarda, sa nu mai fim numiti noi ruda saraca a Europei.
Bun, dar ce ne facem la anul, cind apele se vor enerva din nou? Pai, nitel mai sus ziceam ca nu-i cazul sa ne batem capul sa facem alte diguri. Dragi conationali, propun in aceasta sedinta extraordinara sa decretam inotul sport national. Prea multi ani am mizat pe oina si uitati in ce hal am ajuns. Unii dintre noi dorm in cimp, de parca n-ar mai fi intravilan. Brazilienii au ales fotbalul ca sport national, dar ce le pasa lor? La ei nu ploua decit atunci cind ninge in Sahara. Treaba cu oina mi se pare expirata, chiar desueta as zice. Ce folos ca stii sa dai cu bita, atita timp cit nu esti la produs in Germania, ci la supravietuit in Romania cuprinsa de ape? Inotul cred ca ar imbina utilul cu placutul. Si zic "placutul" pentru ca tuturor ne place sa ne balacim, sa stam cu burta-n sus si sa facem pluta, indiferent ca ne aflam la munca sau la Mamaia. Cit despre utilitatea acestei masuri, chiar nu mai merita sa-mi tocesc discursul. Este la mintea cocosului cocotat pe casa ca la urmatoarele inundatii nu vor mai exista batrini dusi de ape, ci ape duse de batrini in spate, stilul bras. Propun, de asemenea, sa fie obligatorii cursurile de inot inca de la gradinita. Viitoarele generatii trebuie sa fie pregatite pentru inundatii. Si daca nu avem resurse bugetare pentru a sustine promovarea surfingului care, bineinteles, ar fi mult mai indicat pentru asemenea dezastre, sa ridicam inotul pe cele mai inalte culmi ale valurilor multilateral dezvoltate.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii