Mergi la conţinutul principal

Bazinul fântânii cinetice a intrat în reparaţii

După ce s-a scorojit şi urâţit la nici doi ani după o reabilitare care a costat miliarde de lei vechi, bazinul fântânii cinetice de pe Esplanadă a intrat în reparaţii. Lucrările sunt executate de firma care a câştigat contractul de reabilitare - adică "Tancrad" Galaţi - în cadrul garanţiei prevăzute pentru 5 ani.
Aşa cum se ştie, cei care au întocmit proiectul de reabilitare au hotărât ca bazinul fântânii cinetice să fie complet reamenajat. Astfel, soclul care susţine piesele de inox a fost făcut în trepte şi acoperit cu vopsea. Această decizie a fost criticată încă de la început de mulţi brăileni, nemulţumiţi de aspectul bazinului şi convinşi că vopseaua nu va rezista prea mult. Criticile exprimate atunci s-au dovedit întemeiate, fântâna degradându-se nepermis de repede. Cu toate acestea, vopsirea rămâne singura soluţie pentru reabilitare. "În proiectul de reabilitare a fost prevăzută vopsirea bazinului, deci altă soluţie nu se poate aplica. Obiectivul se află în perioada de cinci ani de garanţie, deci constructorul trebuie să remedieze problema", ne declara, în luna martie, Iuliana Neagu, directorul Direcţiei Programe Europene din cadrul Primăriei Brăila. Aceasta promitea, la vremea respectivă, că reparaţiile vor începe în cel mai scurt timp. Au început, însă, abia acum, în iulie.
Conducerea Primăriei speră că de data aceasta firma "Tancrad" va face treabă mai bună. "Se curăţă vopseaua veche şi se aplică una nouă. Eu le-am cerut să respecte procedura, adică să se facă operaţiunea la temperatura prevăzută de fabricantul vopselei, iar între prima şi a doua aplicare să se lase timp suficient pentru a se zvânta corespunzător", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.
Reabilitarea zonei Esplanadei, proiect ce a inclus şi ansamblul de fântâni cinetice, a fost făcută, în perioada 2011 - 2013, de firma "Tancrad" Galaţi. Costul lucrărilor s-a ridicat la 14 milioane de lei noi (140 miliarde de lei vechi), banii fiind asiguraţi printr-o finanţare europeană.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro