Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Batuta cu parul, de propriul fiu

Si-a batut cu batul mama de 80 de ani, pentru ca nu i-a dat banii obtinuti din vinzarea unui teren. Este isprava unui barbat de 53 de ani, din localitatea braileana Bertestii de Jos, care, suparat ca nu face rost de bani, si-a lovit mama cu pumnii si cu un par, ca sa o convinga sa scoata bancnotele pe care fiul o banuia ca le ascunde. Maria Gurgu, de 80 de ani, locuieste singura, in Bertestii de Jos, iar fiul sau, Ilie, isi duce zilele intr-o cocioaba construita pe malul Dunarii. Din cind in cind, barbatul isi mai viziteaza mama, dar nu pentru a vedea cum o duce cu sanatatea, ci pentru a o mai tapa de bani. Vecinii spun ca de fiecare data cind apare, Ilie face scandal si ca se aud strigatele si injuraturile lui din strada, dar nimeni nu are curajul sa intervina, pentru ca barbatul este extrem de violent.
Ultima oara cind a venit in vizita, Ilie a gasit-o pe Maria Gurgu impreuna cu o alta batrina, care o mai ingrijea. Barbatul i-a cerut iarasi bani mamei sale si fiindnca aceasta l-a refuzat, spunindu-i ca nu are de unde sa-i dea, a inceput sa o loveasca, intii cu pumnii si apoi cu un bat. Cealalta batrina, Stana Gheorghita, a incercat sa-l opreasca pe agresor si l-a amenintat ca va chema politia, daca acesta nu inceteaza, ceea ce l-a determinat sa plece. "Am fost acolo cind s-a intimplat, a venit el furios si a luat-o la bataie, pentru bani. El spunea ca batrina a vindut un teren si a luat bani buni pe el, dar ca i-a ascuns de el. Ilie tot ii cerea banii, ea i-a raspuns ca nu are nici un ban si atunci a inceput sa o loveasca. Eu, cind am vazut asta, am incercat sa-l opresc, i-am luat batul si i-am spus sa plece. A lovit-o la cap si i l-a spart in doua locuri, si i-a rupt mina. Pentru ca era noapte, nu am avut ce sa-i facem, am ingrijit-o cum am putut si a doua zi dimineata am anuntat Politia si Salvarea".
Vecinii ne-au confirmat ca intre cei doi, mama si fiu, aveau loc certuri dese, ori de cite ori barbatul venea in comuna. " Am auzit ca ar fi lovit-o la cap si la mina. Ei au mereu certuri din astea, scandaluri, intre ei. Se cearta des. El este o fire mai impulsiva. Nu stiu exact daca a lovit-o, eu nu am vazut, dar asa zice lumea, ca a mai batut-o", ne-a spus unul dintre vecini. "Se cearta, se supara unul cu altul. Nu stiu exact de la ce se iau, ca noi nu sintem de fata, acolo, dar ii auzim, peste gard, cum tipa. Eu cred ca Ilie are ceva la cap, ca nu-i intreg, face urit, cind il apuca nervii. El face des scandal, injura, se cearta acolo, in curtea lor, dar noi nu ne bagam, ca ne este frica. Au incercat o data niste vecini sa se bage intre ei, si Ilie a facut urit, asa ca acum, nu se mai amesteca nimeni intre ei", ne-a spus un altul.
Femeia a fost transportata la Spitalul Judetean si, mai apoi, data fiind gravitatea ranilor, a ajuns la Galati, la Neurochirugie. Ea are mina in ghips si se afla inca sub perfuzii, iar medicii spun ca loviturile la cap au avut efecte grave asupra sanatatii acesteia.
Politistii au demarat cercetarile in acest caz. Potrivit inspectorului principal Valentin Damian, seful de post din Insuratei, "cercetarile in acest caz sint in curs de desfasurare, lucratorii de politie asteptind raportul de constatare medico-legala, a Serviciului de Medicina Legala Braila, iar in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate partii vatamate, se va face incadrarea faptei".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii