Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bani europeni pentru investitii in protectia mediului

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Agentia Nationala pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est organizeaza, marti, la Braila, lansarea regionala a licitatiei deschise pentru "Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu" ce urmeaza a fi implementata in cadrul Programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala.
Actiunea va avea loc, incepind cu ora 11.00, la Sala Mare a Palatului Administrativ.
Schema de finantare va oferi spriijin financiar nerambursabil autoritatilor publice din Romania, in vederea dezvoltarii activitatilor de investitii la nivel regional, in sectoare prioritare de mediu, respectiv gestionarea deseurilor, gospodarirea apelor, biodiversitate, protectia naturii.
Obiectivul principal al schemei de granturi este acela de a acorda asistenta financiara autoritatilor publice locale cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului si organizatiilor neguvernamentale cu responsabilitati in domeniul biodiversitatii/protectiei naturii, din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in efortul lor de a reduce volumul deseurilor, de a imbunatati calitatea resurselor de apa si a apei potabile, de a reduce poluarea atmosferei si de a extinde activitatile privind protectia naturii si biodiversitatea.
Bugetul disponibil regiunii Sud-Est pentru aceasta licitatie este de 3,33 milioane euro, din care 2,5 milioane de euro din fonduri Phare si 0,834 milioane de euro co-finantare de la bugetul de stat. Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsa intre 300.000 si 1.000.000 de euro, pentru fiecare proiect. Fiecare beneficiar al finantarii trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 10% din bugetul proiectului, in numerar.
Ghidul Solicitantului este disponibil pentru consultare pe pagina de internet a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, www.mdlpl, precum si la sediul ADR Sud-Est, din Piata Independentei nr.1, etaj 5.
Cererile de finantare se depun la sediul ADR SE, pina la data de 15 august, ora 16.00.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii