Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Banel Nicolita va fi desemnat ambasador impotriva rasismului

Mijlocasul stelist Banel Nicolita va fi desemnat ambasador impotriva rasismului, in cadrul unui meci care va avea loc pe 5 aprilie, la Sala Ioan Kunst Ghermanescu, de la ora 16.30, a declarat agentiei MEDIAFAX, Gelu Duminica, vicepresedinte al Aliantei Civice a Rromilor din Romania (ACRR).
FARE (n.r. - Foootball Against Racism in Europe) il va declara pe Nicolita ambasador impotriva rasismului, cu sprijinul UEFA.
Duminica a afirmat se fac demersuri ca lovitura de incepere a "meciului impotriva rasismului" sa fie data de presedintele Romaniei, Traian Basescu, in caz contrar acest lucru urmind sa fie facut de Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania. Acest meci se va disputa si cu prilejul Zilei Internationale a Rromilor, care este pe 8 aprilie.
Gelu Duminica, vicepresedinte al ACRR si director executiv al Agentiei Comunitare "Impreuna" spune ca la meci au fost invitati actuali si fosti sportivi, politicieni, reprezentanti ai unor institutii nationale si internationale. Printre cei contactati se numara presedintele FC Steaua, Marius Lacatus si fostul international Rica Raducanu.
Organizatorii evenimentului vor avea o intilnire joi, la ora 12.00, la Casa Fotbalului, pentru a pune la punct detaliile acestei partide.
Partida impotriva rasismului va avea loc cu o zi inainte de jocul Steaua - Rapid, care se va disputa pe stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu", de la ora 20.30, in mansa secunda a sferturilor Cupei UEFA.
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), alaturi de FRF si Autoritatea Nationala pentru Tineret organizeaza la meciurile Rapid - Steaua, din sferturile de finala ale Cupei UEFA, o campanie de prevenire a rasismului si discriminarii din fotbal, sub sloganul "Lasa rasismul in ofsaid!". La aceste meciuri spectatorii vor primi pliante informative, iar jucatorii si arbitrii vor purta la intrarea pe teren tricouri inscriptionate cu acest mesaj si vor arata publicului doua bannere cu sloganul respectiv.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii