Mergi la conţinutul principal
Top-ul firmelor 2018

Balul premianţilor în afaceri

• Camera de Comerţ Brăila a reuşit şi în acest an să reunească în număr mare oamenii de afaceri locali la festivitatea de premiere a celor mai bune business-uri derulate în judeţul nostru • 435 de firme s-au poziţionat pe primul loc în clasamentul CCIA Brăila aferent lui 2018, pe domenii de activitate şi clase de mărime • de asemenea, peste 400 de companii au primit trofee şi distincţii de excelenţă

 

Agricultura, construcţiile, industria, serviciile, turismul, precum şi comerţul menţin business-ul brăilean pe linia de plutire asigurând oamenilor de afaceri profituri frumoase, iar clasamentul anual al Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Brăila poate fi privit ca o “radiografie” a acestui tablou. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul XXV, a fost gândit ca o recunoaştere, în cadru festiv, a performanţelor în business, în sensul că firmele locale cu rezultate economice bune au fost premiate, zilele trecute, în cadrul unui select eveniment găzduit, ca de obicei, de Regal Events Ballroom. “Topul firmelor, eveniment organizat anual de Camerele de Comerţ şi Industrie Judeţene, alături de Topul Naţional al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, premiază, aşa cum am mai afirmat şi la ediţiile anterioare, performanţa în afaceri a firmelor care au obţinut rezultate financiare deosebite în anul anterior desfăşurării evenimentului, respectiv 2017, şi selectate pe baza metodologiei unice, complexe, transparente şi unitare la nivel naţional, implementată de sistemul cameral din România. (...) Sunt onorat să felicit şi să urez succes în continuare tuturor firmelor brăilene, celor clasate în Top, celor nominalizate la Distincţii şi Trofee de excelenţă şi, nu în ultimul rând, celor aflate în primele 10 locuri în Topul exportatorilor”, a declarat la deschiderea evenimentului, preşedintele CCIA Brăila, Ştefan Fusea. De asemenea, sursa citată a subliniat că un număr de 104 firme brăilene au reuşit, anul acesta, performanţa de a se clasa în Topul Naţional al Firmelor organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Evenimentul este programat vineri, 8 noiembrie, la ROMEXPO Bucureşti.

Revenind la clasamentul la nivel judeţean, potrivit datelor prezentate de CCIA Brăila, dintre cele 40.571 societăţi comerciale înregistrate în judeţul Brăila la 31 decembrie 2017, 7.911 au depus bilanţ, iar numărul firmelor care au îndeplinit în totalitate indicatorii luaţi în calcul a fost de 2.324. Mai departe, pe primele 10 poziţii ale clasamentului, structurat pe domenii de activitate şi pe categorii de mărime a întreprinderilor, s-au clasat 1.404 firme, comparativ 1.367 firme în ediţia trecută a Topului, ori cu cele 1.336 din ediţia din 2016 a clasamentului judeţean. De asemenea, au fost evidenţiate şi firmele care în ultimii ani s-au clasat în primele 3 locuri în top: li s-au acordat distincţii, respectiv trofee de excelenţă. Astfel, anul acesta, 238 firme au îndeplinit condiţiile pentru a primi Distincţie de excelenţă (s-au clasat în primele 3 locuri, în ultimii 3 ani) şi 170 Trofee de excelenţă (s-au clasat în primele 3 locuri, în ultimii 5 ani).

 

Premianţii din acest an

Aşa cum au explicat organizatorii, situaţiile financiare ale companiilor locale au fost preluate de la Ministerul Finanţelor Publice, iar datele de ordin legal ale firmelor au fost furnizate de către Oficiul Registrului Comerţului. Realizatorii clasamentului au explicat că au fost eligibile întreprinderile care nu înregistrează datorii mari la bugetul de stat general consolidat precum şi la bugetul local. Au fost primite în clasament companiile locale care au raportat profit din exploatare pozitiv, şi o cifră de afaceri de minim 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor şi minim 250.000 lei în cazul celorlalte entităţi. Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor au fost următorii: Cifra de afaceri netă; Profitul din exploatare; Rata profitului din exploatare; Eficienţa utilizării resurselor umane; Eficienţa utilizării capitalului angajat.

Vă prezentăm în cele ce urmează o parte dintre ocupanţii primelor locuri pe fiecare categorie în parte din clasamentul judeţean, pe cele 6 domenii principale de activitate.

Începem cu Cercetare-Dezvoltare şi Higt-Tech unde pe primul loc s-au clasat 12 companii locale: “Caelsoft Prod” SRL, “Gentiana Soft” SRL, “Mylesystem” SRL, “Cellular One” SRL, “Est Conect Communication” SRL, “Absolute IT Solutions” SRL, “Mercur Technology & Research” SRL, “Siadpa Trans” SRL-D, “Technical Outlook” SRL, “Pan Concept” SRL, “Gaviodra” SRL şi “CT Machinery” SRL.

Ca capitolul Industrie, puţin peste 90 de firme locale s-au poziţionat pe primul loc, printre care: “Soroli - Cola”, “Bona Avis”, “Group Omega Fish”, “Florisgin Impex”, “Caş” SRL, “Secret Prod”, “Labrador Trade”, “Frontera Trading”, “Alpiline”, „Crivalex Trade”, “Timo Serv”, “Enter 2”, „Braiconf”, “Mistral Confezioni”, “Emmgi Prod”, “Arteferro Brăila”, “Vard Brăila” SA, “Sanitop”, “Badenmob”. 

Agricultură, silvicultură şi pescuit: pe primul loc apare, evident, SC “Agricost”, care deţine în arendă cea mai mare suprafaţă agricolă compactă din România, mai precis terenurile din Insula Mare a Brăilei. De altfel, firma s-a poziţionat pe locul 237 în clasamentul “TOP 300 Companii” 2018 realizat de revista Capital, cu un scor general de 135 puncte obţinut din nivelul cifrei de afaceri – 359 milioane lei, al profitului de 73 milioane lei şi al echipei de salariaţi de 834 persoane. Revenind la clasamentul CCIA Brăila, alte 25 de companii locale s-au poziţionat pe primul loc, printre care “Eldomir Impex”, “Firstfarms Agro East”, “Padova Agricultura”, “Contara”, “Petrosu”, “Cruciani Impex”,  “Super Eggs”, ori “Silva Periland”.

Construcţii: în acest domeniu au fost clasate pe primul loc 24 de companii, printre care “Tancrad Construct”, “BEN Electro Serv”, “Oldroad Construct” SA, “Selco Instal”, “Uniel Serv”, “Ornament Serv” SRL.

În domeniul Serviciilor, au primit diplome, distincţii şi trofee 140 de firme precum „Dunav”, “Distrisan”, “Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila”, “RER Ecologic Service”, “Tracon”, “Setcar”, “Irmex”, “Braicar”, “Romnav”, „Transmarian”, “Administraţia Pieţelor şi Târgurilor”, “Promotas”, “Blue Projects”, “LENCO Electronic”, “Veneţia Medical”, “Societatea Cooperativă UniversalCoop” SCM, “Estet Dent”.

În sectorul Comerţ şi Turism au fost premiate ca ocupante ale primului loc aproape 140 de firme printre care “Estmotors Trade” SRL, “Biota com” SRL, “Euro Trade” SRL, “Tehnical Dent”, “Pancronex”, “Serv Class”, “Eldomir”, “Soroli Oil”, “Iris”, “Orient Company”, “Istru” SA, “Casa Artemis Events”, “Titan Edilitara”.

Pe primele locuri în Top-ul exportatorilor s-au situat societăţile “Vard Brăila”, „Braiconf”, “Emmgi Prod” (fabricarea încălţămintei), “Enter 2” (confecţii textile), “Bona Avis” (prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre), “Solo Textil”, “Mistral Confezioni” (ambele din industria textilă), “TMB Trading” (comerţ cu ridicata al cerealelor), “Alhussin” (agricultură) şi “Promex” (industrie grea).

 

Felicitări tuturor!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro