Mergi la conţinutul principal

Bacalaureatul s-a încheiat. Elevii așteaptă rezultatele

* săptămâna viitoare, pe 5 iulie, este programată publicarea notelor obținute de candidați, înainte de contestații * peste 1.700 absolvenți brăileni au susținut anul acesta “examenul maturității”

 

Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, s-a încheiat, iar tinerii sunt nerăbdători să vadă ce note au obținut. Conform calendarului, primele rezultate se vor afișa marți, 5 iulie. Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În Brăila, un număr de 1.680 de candidați s-a înscris la examen, 1.445 candidați din promoția curentă, respectiv 235 candidați din promoțiile anterioare, după cum a transmis Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila.

Reamintim faptul că, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Anul trecut, promovabilitatea în județul nostru la Bacalaureat a fost de 71,45%. În rândul seriei 2020, adică absolvenții care au terminat liceul anul trecut și au susținut Bacalaureatul, promovabilitatea a fost de 80,04%, fapt ce a plasat județul nostru pe locul 3 în ierarhia națională. Pe primul loc s-a aflat județul Cluj – 85,02%, iar pe locul 2 județul Sibiu – 80,09%. Anul trecut s-au obținut două medii de 10 de către doi absolvenți de la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”.

Precizăm că la simularea națională a Bacalaureatului din luna martie Brăila s-a clasat pe primul loc în topul promovabilității pe țară.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu