Mergi la conţinutul principal

Bacalaureat 2021. 60 de candidați au absentat la proba a doua a examenului

* este vorba despre proba obligatorie a profilului și specializării, acolo unde absolvenții de Real au dat examen la Matematică, iar cei de la Uman la Istorie * astăzi se desfășoară ultima probă scrisă a “examenului măturității”

 

Absolvenții de liceu din Brăila au participat ieri la cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului și specializării. Absolvenții de Real și Tehnologic au dat proba la Matematică, iar cei de la Uman și Pedagogic la Istorie. Așa cum ne-au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, la probă s-au prezentat 1.523 candidați din 1583 înscriși. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Sesiunea de vară a Bacalaureatului se încheie astăzi cu proba la alegere a profilului, unde sunt așteptați 1601 candidați brăileni.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 5 iulie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00. Rezultatele candidaților vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate în data de 9 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu