Mergi la conţinutul principal

BAC, sesiunea de toamnă. Probele scrise s-au încheiat, urmează competențele

* ieri a avut loc ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării, unde au participat 265 candidați din cei 314 înscriși * săptămâna viitoare au loc probele de evaluare a competențelor, iar primele rezultate vor fi afișate pe 31 august

 

Probele scrise la ”Bacalaureatul de toamnă” s-au încheiat! Ieri, peste 300 de candidați au fost așteptați să susțină proba la alegere a profilului și specializării, unde au putut opta între biologie, chimie, economie, fizică, geografie, informatică, logică și argumentare, psihologie, sociologie și filosofie.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Brăila, la proba de ieri au absentat 49 candidați, participând 265 absolvenți din cei 314 înscriși inițial. Reprezentații Inspectoratului au mai precizat că în această sesiune nu s-a înregistrat nicio tentativă de fraudă.

Chiar dacă probele scrise s-au încheiat, examenul continuă săptămâna viitoare cu evaluarea competențelor. Luni și marți, pe 22 și 23 august, este programată evaluarea competențelor de comunicare orală în limba română, iar joi, 25 august, evaluarea competențelor digitale. În final, vineri, 26 august și luni, 29 august, se va desfășura proba de evaluare a competențelor de comunicare într-o limbă străină.

Primele rezultate la sesiunea a doua a Bacalaureatului se vor afișa pe 31 august (până la ora 12:00), iar eventualele contestații pot fi depuse între orele 12:00 – 18:00. Pe 1 și 2 septembrie se vor rezolva contestațiile, urmând ca pe 3 septembrie să se afișeze notele finale.

Precizăm că la a doua sesiune a examenului s-au înscris 433 de candidați, din care 288 candidați sunt din promoția curentă, iar 145 de candidați din serii anterioare. Probele s-au desfășurat în două centre de examen: Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” și Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”.

 

Doar 3 din 10 candidați au promovat ”Bacalaureatul de toamnă” anul trecut

Anul trecut, în sesiunea a doua a Bacalaureatului rezultatele au fost foarte slabe, atât în județul Brăila, cât și la nivel național.

În județul nostru, la afișarea rezultatelor inițiale, promovabilitatea în rândul seriei curente a fost de 32,64%. Din cei 239 prezenți la examen doar 78 candidați au reușit să promoveze și au fost trei unități de învățământ cu 0% promovabilitate. În rândul promoțiilor anterioare rezultatele au fost și mai slabe, promovabilitatea fiind de 19.01%. Din cei 121 candidați prezenți la examen, doar 23 candidați au reușit să promoveze și au fost cinci licee cu 0% promovabilitate. Per total, în 2021, promovabilitatea în rândul seriei curente și seriilor anterioare a fost de 28,06%.

La nivel național, anul trecut rata de promovare la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat a fost de 30,3. Rata de succes pentru promoția 2020-2021 a fost de 32,3%, iar pentru promoțiile anterioare promovabilitatea de 26,3%.

Anul trecut s-a înregistrat și un record candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, 77 de candidați fiind descoperiți că au încercat să copieze.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro