Mergi la conţinutul principal

Azi începe ”examenul maturităţii”! Aproape 1.700 de candidaţi brăileni sunt aşteptaţi la BAC

* la nivelul judeţului Brăila s-au înscris 1.680 candidaţi, dintre care 1.445 din promoţia curentă, respectiv 235 candidaţi din promoţiile anterioare * prima probă care se desfăşoară astăzi este cea la Limba şi literatura română

 

 

 

 

Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, începe astăzi, 28 iunie, iar 1.680 de candidaţi, 1.445 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 235 candidaţi din promoţiile anterioare, s-au înscris să susţină probele, după cum transmite Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila.

La fel ca anul trecut, absolvenţii de liceu nu au mai susţinut probele de evaluare a competenţelor, acestea fiind echivalate. Aşadar, candidaţii vor susţine doar probele scrise, iar astăzi se va desfăşura prima probă, cea la Limba şi literature română.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc).

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Examenul continuă marţi, 29 iunie, cu proba obligatorie a profilului, Matematică pentru absolvenţii profilului Real şi Istorie pentru cei de la Uman. Proba la alegere a profilului şi a specializării este programată miercuri, 30 iunie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iunie. Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile privind protecţia datelor cu caracter personal, publicarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Reamintim faptul că, pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

La fel ca la Evaluarea Naţională, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800800362 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor de examen. De asemenea, există şi linia TELVERDE 0800801100 a Ministerului Educaţiei la care se pot face sesizări.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu