Mergi la conţinutul principal

Avocatul lui 4% din popor

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE demonstrează din nou, dacă mai era cazul, nu doar că nu vrea să înţeleagă nimic din votul dat de români pe 26 mai, dar că a rămas la fel de toxică, aşa cum ne obişnuise în ultimii 2 ani şi jumătate. Tăriceanu a căpătat din nou tupeu, iar Dăncilă (înconjurată de gaşca sa - cam aceeaşi cu a lui Dragnea) e din ce în ce mai arogantă, mai ipocrită şi mai obraznică. De fapt, le-a trebuit o perioadă extrem de scurtă, de doar câteva săptămâni, pentru a face uitat rezultatul votului şi pentru a-şi repune în practică planurile infecte.

Aşa se face că cele două partide, care au obţinut la alegerile europarlamentare împreună mai puţine voturi decât primul partid clasat, PNL, au decis cine îl va înlocui pe Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului: Renate Weber, din partea ALDE - partid care a obţinut doar 4% din voturi şi care nu a atins pragul electoral necesar intrării în Parlamentul European. Tocmai în acest context, în care Renate Weber şi-a pierdut postul de europarlamentar, s-au gândit cele două partide care guvernează România să o numească pe aceasta Avocat al Poporului. Nu că Ciorbea ar fi fost mai mult decât un avocat al penalilor de la Putere, dar cu ce drept poate fi Avocatul Poporului cineva dintr-un partid pe care l-a votat doar 4% din popor? Ce legitimitate poate avea un asemenea personaj într-o asemenea înaltă funcţie? Şi ce garanţie poate avea poporul că va fi apărat în faţa abuzurilor Puterii şi ale statului de o individă care, din postura de candidat la Parlamentul European, a primit doar 4% din voturi, tocmai pentru că a avut o atitudine contrară majorităţii poporului?

Dar pe Tăriceanu, Dăncilă şi gaşca lor nu i-a interesat acest lucru. N-au dat doi bani pe ceea ce le-a spus poporul şi pe ceea ce şi-ar dori poporul. Pentru că, pentru ei, poporul nu contează. Contează doar ei, gaşca lor şi, eventual, cei care i-au votat pe ei. Votul din 26 mai, covârşitor majoritar împotriva lor, nu a însemnat nimic. Dar absolut nimic!

O dovadă în plus în acest sens o reprezintă şi nou-înfiinţata comisie parlamentară de anchetă a „fraudelor” de la alegerile europarlamentare, condusă de Lia Olguţa Vasilescu. Pentru PSD-ALDE, votul masiv al românilor împotriva actualei guvernări înseamnă o „fraudă”, nicidecum o lecţie a electoratului. Pentru PSD şi ALDE, numărul mic de voturi primit de cele două partide înseamnă o neregulă.

Şi măcar de s-ar ancheta, cu adevărat, bătaia de joc la adresa românilor din străinătate, care n-au putut vota după ore şi ore de aşteptare. Nu se va întâmpla asta. Şi cât de ipocrit să fii – ba chiar penibil – ca să reclami fraude la nişte alegeri al cărui unic organizator şi responsabil eşti chiar tu, coaliţia de la guvernare?

De fapt, ţap ispăşitor s-ar putea să fie scos Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, adică exact cel care a asigurat, prin sistemul de scanare a cărţilor de identitate, imposibilitatea votului multiplu şi a turismului electoral. Ori tocmai asta pare că nu le convine guvernanţilor. Prin această comisie de anchetare a „fraudelor”, Puterea actuală pare că vrea doar să scoată din schemă STS-ul, tocmai pentru a frauda cu adevărat următoarele alegeri.

La o lună de la alegerile care ar fi trebuit să le trimită în Opoziţie sau măcar să le dea de gândit, PSD şi ALDE ţin să demonstreze că sunt aceleaşi partide care acţionează împotriva majorităţii poporului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro