Mergi la conţinutul principal

Avocatul Infractorului

Victor Ciorbea, cel care total nemeritat ocupă onoranta funcţie de Avocat al Poporului, a atacat, ieri, la Curtea Constituţională, celebra deja Lege 90 din 2001, care prevede că persoanele care au avut o condamnare penală nu pot fi membri ai Guvernului. Ciorbea consideră, pur şi simplu, că această prevedere din lege este neconstituţională.

Acţiunea Avocatului Poporului este, din start, o mârlănie fără margini. Este clar pe cine deranjează această lege şi pentru cine se zbate de fapt Ciorbea: condamnatul Liviu Dragnea. El e singurul individ care, având o condamnare penală definitivă, visează nu doar să ajungă un simplu membru al Executivului, ci direct şef al Guvernului. E clar pentru toată lumea că nu a renunţat la acest scop, din moment ce Avocatul Poporului s-a trezit să se „autosesizeze” în privinţa acestei legi pe care însuşi Dragnea o consideră „nedreaptă şi neconstituţională”.

Prin această acţiune, însă, Victor Ciorbea a aruncat instituţia Avocatului Poporului în penibil. A dezonorat o instituţie care ar trebui să apere poporul în faţa abuzurilor statului. Victor Cirobea nu mai este un avocat al poporului, ci doar unul al infractorilor. De fapt, al singurului infractor care se vrea premier. Victor Ciorbea a devenit, pur şi simplu, Avocatul Personal al Infractorului Dragnea. Nu de alta, dar de când a devenit normal - nu zic legal - ca un infractor să ocupe o asemenea funcţie de înaltă demnitate în stat? Ce o fi aşa de neconstituţional ca un condamnat penal să nu poată ajunge în Guvern?

Culmea, Legea 90 a fost adoptată pe timpul guvernului Adrian Năstase, chiar de PSD. Prin urmare, până şi lui Năstase i s-a părut anormal ca un infractor să poată fi membru al guvernului! Numai lui Dragnea, lui Tăriceanu şi lui Ciorbea nu! Cel mai probabil, în nicio altă ţară normală nu s-a dat o asemenea lege, fiind de la sine înţeles că un condamnat nu poate ocupa o asemenea funcţie şi n-are o asemenea pretenţie absurdă. La noi, iată, chiar şi cu o lege existentă în acest sens, există indivizi care consideră absolut firesc ca orice infractor să poată fi şi şef al Guvernului. Şi oricine susţine aşa ceva este, din start, un om fără pic de moralitate şi de caracter.

Nu poţi să nu te întrebi de ce până acum, timp de 15 ani, nu s-a sesizat nimeni în privinţa „neconstituţionalităţii” acestei legi?! Dar oare ştie Victor Ciorbea că mai sunt şi alte legi care interzic condamnaţilor să ocupe anumite funcţii – unele dintre ele de-a dreptul insignifiante în raport cu cea de prim-ministru? Să atace atunci la Curtea Constituţională şi Legea 22/1969 actualizată, care interzice condamnaţilor să ocupe o funcţie de gestionar. O fi mai important să gestionezi un magazin decât o ţară? Să atace şi Legea 333/2003, care nu permite condamnaţilor să fie angajaţi nici măcar ca paznici. Să fie mai important să păzeşti o curte decât o ţară? Aceste legi nu sunt neconstituţionale? Să atace Avocatul Poporului şi Legea 320/2002 actualizată, privind Statutul Poliţistului, care, total „nedrept şi neconstituţional”, nu permite infractorilor să devină poliţişti. De ce nu sesizează Victor Ciorbea Curtea Constituţională şi în privinţa acestor trei legi? Sigur o va face doar dacă Dragnea se gândeşte, cândva, că vrea să se facă poliţist, gestionar sau paznic. Că lup paznic la oi a fost pus în 11 decembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro