Mergi la conţinutul principal

Avertismentul CUP Dunărea către datornici: campania de debranşări nu s-a încheiat!

“şi noi dăm socoteală, inclusiv Curţii de Conturi, care ne reproşează faptul că nu se recuperează creanţele”, a subliniat directorul companiei de apă-canal, Silviu Mangiurea

 

Conducerea CUP Dunărea a precizat că nu este un act de caritate decizia de a relua, începând de joi seara, furnizarea apei 24 de ore, neîntrerupt, la blocurile ANL din ansamblul Lacu Dulce. Directorul companiei, Silviu Mangiurea a subliniat că nici pe de parte să fi cedat presiunii sociale sau protestului de miercuri seara al locatarilor blocurilor respective, ci a fost pur şi simplu o dovadă de înţelegere pe care operatorul de apă-canal a manifestat-o faţă de chiriaşi. A atras însă atenţia că niciuna dintre asociaţiile de proprietari sau chiriaşi din oraş nu trebuie să se culce pe o ureche întrucât campania CUP Dunărea de recuperare a datoriilor pe care le înregistrează brăilenii care locuiesc la bloc se derulează în continuare. “Trebuie să înţeleagă toată lumea că tot ce se consumă se şi plăteşte. În altă ordine de idei, la rându-ne dăm, mai departe, socoteală instituţiilor cu abilităţi de control sau audit, inclusiv Curţii de Conturi, care ne verifică activitatea şi care ne reproşează faptul că nu se recuperează creanţele. (...) Pentru asociaţia de chiriaşi din Lacu Dulce, unde sunt arondate circa 200 de apartamente, s-a luat decizia de reluare a furnizării apei fără program, dar le atrag atenţia că au un termen, mai precis 22 spetembrie, până la care dumnealor trebuie să îndeplinească două cerinţe: prima, să realizeze plăţi de minim 10.000 lei în contul datoriei pe care o înregistrează şi doi, să depună tot până la aceeaşi dată şi un angajament de plată pentru reeşelonarea datoriei şi care depăşeşte cu tot cu penalităţi 5 miliarde de lei vechi. O sumă îngrijorător de mare pe care trebuie să o achite conform prevederilor contractuale şi legislaţiei în vigoare. Dacă se abat de la graficul de reeşalonare se expun riscului de a primi din nou apă cu program de 4 ore pe zi”, a avertizat Silviu Mangiurea.

Reamintim că, la începutul acestei luni, operatorul local de apă-canal epurare CUP Dunărea a procedat la debranşarea a 3 asociaţii cu datorii mari şi vechi: AP 442 din Obor, compusă din blocurile 25 şi 25 bis (44 de partamente), AP 612 compusă din blocurile G şi G1 (47 apartamente) şi AC 768 din Ansamblul ANL Lacu Dulce cu 208 apartamente. Primele două asociaţii au reuşit să achite sume consistente de bani în contul datoriei, au semnat angajamente de plată, astfel încât la câteva zile după debranşare au reuşit să înduplece CUP Dunărea să reia furnizarea apei prin reţeaua de bloc. Chiriaşii din ansamblul ANL Lacu Dulce nu au reuşit să facă plăţi consistente context în care măsura de furnizare a apei cu program s-a extins. Ajunşi la limita răbdării, câteva zeci de chiriaşi au protestat miercuri seara, ba chiar unii dintre ei s-au spălat ostentativ, în văzul tuturor, la una dintre cişmelele montate în curţile blocurilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro