Mergi la conţinutul principal

Avertisment pentru angajatori emis de ITM, pentru zilele caniculare

* potrivit legii, angajatorii trebuie să asigure ventilație corespunzătoare la locul de muncă, să alterneze perioadele de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite și să asigure apă minerală * neasigurarea acestor condiții constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei

 

Alertă meteo de temperaturi extreme și avertisment pentru angajatorii brăileni, în condițiile în care, în aceste zile, traversăm o perioadă caniculară, cu temperaturi de până la 40 de grade C.

"Urmează zile cu temperaturi foarte ridicate și disconfort termic accentuat, conform datelor transmise de INMH. În contextul valului de caniculă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila atrage atenția societăților comerciale și instituțiilor publice asupra obligațiilor ce le revin pentru a-și proteja angajații în condiții de temperaturi foarte ridicate, mai ales în cazul celor care lucrează afară", se precizează în comunicatul reprezentanților ITM Brăila.

În această perioadă cu temperaturi extreme, angajatorii au obligația de a reduce intensitatea și ritmul de muncă al angajaților. De asemenea, trebuie să asigure o ventilație corespunzătoare la locul de muncă, să alterneze perioadele de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer, să asigurare apă minerală (câte 2-4 litri/persoană/schimb, să alterneze efortul dinamic cu cel static. În aceste zile toride, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă (SSM) al ITM Brăila sunt pe teren, pentru a verifica modul de respectare a prevederilor OUG nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

Neasigurarea condițiilor prevăzute în actul normativ sus-menționat (OUG nr. 99/2000) constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro